12. december: Martin Henriksen

JULEKALENDER: Hver dag frem mod juleaftensdag vil Altinget.dk bringe et interview med en folketingspolitiker. I dag er det Dansk Folkepartis socialordfører Martin Henriksen.
Oliver de Mylius

Martin Henriksen, 29 år, har været i Folketinget for Dansk Folkeparti siden 2005. Han kom i Folketinget året efter at have færdiggjort sin HF fra Frederiksberg HF-kursus og har tidligere arbejdet som blandt andet chauffør og pædagogmedhjælper. 

Hvorfor gik du ind i politik?

Det var udlændingespørgsmålet der motiverede mig. Jeg synes det var for dårligt at der ikke var nogen der politisk tog hånd om, at vores land forandrede sig, og det ikke var alle steder man kunne gå rundt i ro og fred. Der syntes jeg Dansk Folkeparti var det eneste parti der tog det alvorligt.

Hvad er dit vigtigste politiske mål?

Det er at bidrage til vores lands sammenhængskraft. Hvor danskerne føler der er et fællesskab på tværs af sociale skel og et kulturelt fællesskab med resten af folket. Det kan man gøre ved at folkeskolen sørger for at gøre eleverne fortrolige med dansk kultur og ved fra politisk side at blive ved med at værne om de ting der binder samfundet sammen.

Nævn en dansk politiker der har været en inspiration for dig?

Jeg synes Søren Krarup har gjort det godt. Jeg kan godt lide, at der er nogen der står fast. Især i en tid hvor udviklingen går hurtigt synes jeg det er ekstra vigtigt, at der er nogen der står fast og siger, at vores udgangspunkt det er nu engang vores kultur, vores folkekirke, familien og den slags.

Hvilken politisk modstander har du størst respekt for?

Engang sagde jeg faktisk at Villy Søvndal gjorde det godt, men efterfølgende har han skiftet holdninger så mange gange, at det vil jeg nok ikke sige mere. Jeg tror jeg bliver dig svar skyldig.

Politikere har en travl hverdag. Hvad gør du for at rekreere?

Det kan være når min kone og jeg en aften tager hunden og går hjem til mine forældre og slapper af. Eller når vi besøger svigerfamilien på landet. Så sætter man lige telefonen på lydløs og lægger den over i hjørnet. Men jeg plejer nu nok at tjekke den alligevel i løbet af aftenen. Men det er rart at kunne komme hjem i trygge rammer, hvor man ikke behøver tænke i forhandlinger og taktik.

Hvad er den bedste bog du har læst i år?

Nu er jeg ikke den store boglæser. Det er mere lovforslag jeg gør mig i. Men jeg vil nævne "Et delt folk" skrevet af Morten Uhrskov Jensen. Det er en faktuel gennemgang af tilrettelæggelsen af udlændigelovgivningen og hvornår man første gang åbnede op for flygtningestrømmene. Det er en tør bog, men det skal man forstå på en god måde, for det er nyttig information.

Er du stadig politiker om 5 år? Og hvis du en dag ikke er politiker længere, hvad laver du så?

Det bestemmer vælgerne. Så det er svært at sige. Men uanset om vælgerne vil have en eller ej, så tror jeg aldrig man kan slippe det. Det er et afhængighedsforhold, tror jeg. Så jeg vil ganske givet være involveret i politik på en eller anden måde.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Henriksen

Formand, Nye Borgerlige, kommunalbestyrelsesmedlem (NB), Stevns Kommune, spidskandidat til EP-valget 2024 (NB), fhv. MF (DF), sikkerhedsvagt
kursus i kristendom og teologi, vagtkursus, Landtransportskolen, HF (Frederiksberg HF-kursus 2004)

0:000:00