1.200 rykkere og et regelbrud: Her er tre nedslag i Rigsrevisionens gennemsyn af ministerierne for 2022

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har kvaler med at betale regninger til tiden, mens Sundhedsministeriet har opkrævet forkerte gebyrtakster fra borgere og virksomheder. Det viser to beretninger fra Rigsrevisionen for 2022.

Skatteministeriet har fortsat store problemer med at inddrive offentlig gæld, mens Sundhedsministeriet har opkrævet skæve gebyrtakstser på en lang række gebyrordninger, viser nye beretninger fra Rigsrevisionen.
Skatteministeriet har fortsat store problemer med at inddrive offentlig gæld, mens Sundhedsministeriet har opkrævet skæve gebyrtakstser på en lang række gebyrordninger, viser nye beretninger fra Rigsrevisionen.Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Et inkassovarsel og en ekstraudgift på en million kroner i renter til en enkelt leverandør.

Rigsrevisionen har udgivet sine beretninger for statsregnskabet og ministeriernes forvaltning i 2022, hvor det blandt andet fremgår, at Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har haft kvaler med at betale sine fakturaer.

Få her tre nedslag fra de to beretninger.

Tre ud af fem kritiske udtalelser i revisionen af statens forvaltning for 2022 angår det tidligere Sundhedsministeriet, der nu er slået sammen med Indenrigsministeriet.

Rigsrevisionen kritiserer blandt andet ministeriet for ikke at have fastsat gebyrtakster i overensstemmelse med budgetvejledningen i ni ud af 13 reviderede gebyrordninger.

For eksempel har ministeriet et overskud på 73 millioner kroner på gebyrordningen ”Sundhedsfaglige tilsyn”, hvilket svarer til næsten et års indtægter på ordningen.

Til gengæld har ministeriet et samlet underskud på cirka 57 millioner kroner på syv af de ni gebyrordninger.

Rigsrevisionen konstaterer, at der er tale om væsentlige regelbrud, fordi de samlet udgør 19 procent af ministeriets gebyrindtægter på 413 millioner kroner.

Som konsekvens har borgere og virksomheder i nogle tilfælde betalt forkerte gebyrtakster.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00