Thomas Banke (V)
(Foto: Facebook)

Fredericias borgmester sygemelder sig

14. december 2012 kl. 18:05
PAUSE: Thomas Banke (V), borgmester i Fredericia, sygemelder sig - i første omgang året ud, oplyser den tidligere formand for Venstres Ungdom. Det sker efter "usædvanligt hårdt pres" og beskyldninger om misbrug.
| Flere
"Jeg har valgt at sygemelde mig pr. dags dato - i første omgang - for resten af december måned," skriver Thomas Banke på sin Facebook-profil. 

"Jeg har igennem de seneste måneder oplevet en meget intens opmærksomhed omkring min person og min gøren og laden. Det har med de mange spørgsmål, det har rejst, fungeret som et usædvanligt hårdt pres på mig selv, men endnu værre; også på min familie og mine nærmeste. Jeg er derfor nu kommet til den konklusion, at jeg er nødt til at trække stikket ud," skriver han videre.

Det bliver viceborgmester Mads Lund fra Borgergruppen i Fredericia (Liste I), der overtager roret i orlovsperioden.

Afviser misbrug
Thomas Banke afviser, at han er ude i et misbrug af narkotika eller medicin. Den melding har han givet til medierne, siden Fredericia Dagblad forleden skrev, at hans byrådskolleger og partifæller kræver ham i behandling og afvænning for udstrakt brug af morfin i forbindelse med tandbehandling.

Hertil skriver han:

"Som mange af jer allerede ved, har jeg været igennem et meget omfattende tandbehandlingsforløb, og jeg har brug for ro til endegyldigt at få overstået dette. Det er svært at forene med borgmestergerningen, ikke mindst når varetagelse af denne samtidig har medført et ekstraordinært mediefokus på min person. Derfor har jeg pr. dags dato bedt kommunaldirektøren varetage de administrative ledelsesopgaver. 

Det her er en nødvendig beslutning. Jeg ville gerne have været den foruden, men sådan skulle det ikke være. Jeg har forsøgt at bryde en naturlov om, at der kun er 24 timer i et døgn, og det har resulteret i, at jeg nu må tage den tid, det tager for at blive helstøbt igen. Jeg skal gøre mit bedste for, at dette sker hurtigst muligt. Men det kræver altså den ro, der er nødvendig, samt at denne "opgave" prioriteres højt. 

I forbindelse med mit ønske om at mødes med alle, der ønskede det, komme til alle arrangementer, der overhovedet har været muligt osv., har jeg sjusket med at ajourføre administrative forhold, som mine nærmeste medarbejdere løbende har bedt mig få ajourført. Jeg beklager, at det har været sådan. Det har de medarbejdere ikke fortjent. Jeg har draget en grundig lære heraf, og vi har heldigvis fået styr på det nu. 

Jeg er på den ene side ked af, at dette skulle blive årets julehilsen. Men på den anden side må jeg også erkende, at jeg har begået fejl og fejlvurderet mine prioriteringer. Jeg bliver nødt til at trække stikket ud og få genfundet den styrke, der er nødvendig for, at jeg kan agere. Og så er jeg samtidig nødt til at få tænkt mig rigtigt grundigt om. 

Jeg ser frem til det nye år, hvor jeg på et tidspunkt vil vende tilbage. Indtil da vil jeg også holde fri her fra Facebook. 

Jeg ønsker jer alle sammen en rigtig glædelig jul og et godt nytår," slutter Thomas Banke.

Sympati
Beslutningen om at gå på sygeorlov - lige op til et år med kommunalvalg - udløser sympatitilkendegivelser. Den liberale blogger Jarl Cordua skriver eksempelvis:

"God bedring, Thomas! Det er godt at se realiteterne i øjnene, så man kan komme videre. Alt godt!" 

 
Altinget | Kommunal

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK