13. december: Rasmus Prehn

JULEKALENDER: Hver dag frem mod juleaftensdag vil Altinget.dk bringe et interview med en folketingspolitiker. I dag er det Socialdemokraternes kommunalordfører, Rasmus Prehn.
Foto: Socialdemokraterne.dk
Oliver de Mylius

Rasmus Prehn, 36 år, har været i Folketinget siden 2005. Han har en kandidat i samfundsfag og sociologi fra Aalborg Universitet og arbejder ved siden af Folketinget som gymnasielærer i samfundsfag på Aalborghus Gymnasium. 

Hvorfor gik du ind i politik?

Jeg har været politisk aktiv, siden jeg var helt ung og har derfor aldrig haft oplevelsen af at være "gået ind i politik". Politik har været en del af mit liv næsten altid. Min interesse og drivkraft for politik har altid handlet om social retfærdighed og kampen for at sikre gode muligheder i livet for alle. I politik er der brug for flere folk, der tænker på andre end sig selv!

Hvad er dit vigtigste politiske mål?

At mindske uligheden i verden. Forskellen på rig og fattig og på folks muligheder i livet skal være mindre; flere skal have en ordentlig og fair chance i livet!

Nævn en dansk politiker, der har været en inspiration for dig?

Jens Otto Krag. Selvom jeg aldrig har mødt manden, har jeg altid læst om hans arbejde og ideer med meget stor interesse og begejstring.

Hvilken politisk modstander har du størst respekt for?

Anders Fogh Rasmussen for hans gennemførte professionalisme. Det respekterer jeg, men jeg finder ham nu også kedelig. Personligt kommer jeg rigtigt godt ud af det med sundhedsminister Jakob Axel Nielsen; vi er valgt i samme kreds og har været det siden, vi stillede op første gang i 2005. Vi ses privat og løber ofte en weekendtur sammen i Østerådalen i Aalborg - han er bare blevet alt for hurtig på det sidste...

Politikere har en travl hverdag. Hvad gør du for at rekreere?

Løber en tur, leger med mine børn eller drikker en øl med gode venner.

Hvad er den bedste bog, du har læst i år?

Det er nok "Fasandræberne" af Jussi Adler Olsen - en virkelig skræmmende og medrivende krimi.

Er du stadig politiker om 5 år? Og hvis du en dag ikke er politiker længere, hvad laver du så?

Lysten er der helt klart. Men det kræver som bekendt vælgernes opbakning. Hvis jeg ikke er politiker, vil jeg nok arbejde for en interesseorganisation, undervise, som jeg allerede gør på Aalborghus Gymnasium, eller måske prøve kræfter med journalistikken. Men jeg tror også, jeg lige vil prøve jobbet som taxichauffør, inden jeg dør.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Prehn

MF (S), fhv. minister for fødevarer, landbrug og fiskeri og for udvikling
cand.scient.soc. (Aalborg Uni. 2002)









0:000:00