Erik Jacobsen stopper som teaterchef på Det Kgl. Teater. (Foto: Det Kgl. Teater/Pressefoto)

Erik Jacobsen stopper som teaterchef på Det Kgl. Teater

28. november 2013 kl. 13:31
NY TEATERCHEF: Erik Jacobsen stopper ved udgangen af november som teaterchef på Det Kgl. Teater. Det skyldes, at teatret ønsker et generationsskifte og en mere kunstnerisk bevidst teaterchef.
| Flere

Erik Jacobsen er ikke længere teaterchef på Det Kongelige Teater og trækker i arbejdstøjet for sidste gang 29. november.

Det skriver Det Kongelige Teater i en pressemeddelelse.

Det Kgl. Teater skriver i pressemeddelelsen, at de ønsker et generationsskifte på ledelsesgangen, og at fratrædelsen er aftalt mellem teatrets bestyrelse og Erik Jacobsen.

Det Kgl. Teater ønsker fremover en teaterchef, der er mere kunstnerisk bevidst.

"Det Kongelige Teater skal have en kunstnerisk orienteret teaterchef, der ydeligere kan positionere teatret, så det med sine mange kunstarter kan være med til at præge fremtidens kulturlandskab. Den nye leder skal kunne forløse alle talenter fra Opera, Ballet, Skuespil og Musik til værksteder og teknik og være det samlende punkt for hele teatrets potentiale," skriver bestyrelsesformand Stine Bosse i pressemeddelelsen.  

Selv siger Erik Jacobsen i pressemeddelelsen:

”Det blev min opgave at få tingene til at hænge sammen i svære tider. Vi fik arbejdet os ud af krisen, og teatret kan se lyst på fremtiden. Efter 6 år som teaterchef på Danmarks mest spændende arbejdsplads må jeg nu overlade roret til en anden. Jeg ønsker det bedste for teatret og de mange dygtige mennesker, der er med til at skabe det hver dag.”

Vækker undren hos Venstre 
Hos Venstre vækker det pludselige lederskifte undren. Venstres kulturordfører, Michael Aastrup Jensen, kalder på Twitter fratrædelsen for en fyring og beslutningen for ”meget mystisk”. Han vil derfor rejse sagen over for kulturministeren.

Det får Socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensen, til at minde om armslængdeprincippet. På twitter skriver han i en kommentar til Aastrup Jensen, at Venstre skal huske, at det er bestyrelsen, der ansætter og fyrer sin teaterchef.  

Til DR siger kulturminister Marianne Jelved (R):

"Jeg tager til efterretning, at bestyrelsen fremadrettet ønsker en mere kunstnerisk orienteret teaterchef."

Indtil Det Kgl. Teater har fundet en ny teaterchef, varetager salgs- og planlægningschef Henrik Sten Pedersen posten som teaterchef.   

Dokumentaion

Erik Jacobsens CV:

Uddannet cand.scient.pol fra Aarhus Universitet i 1980.

Fuldmægtig i Finansministeriet: 1980-1987

Ministersekretær i Finansministeriet: 1987-1990

Afdelingschef i Finansministeriet: 1990-1992

Departementschef i Kulturministeriet: 1993-2000

Administrerende direktør i Københavns Kommune: 2000-2005

Departementschef i Miljøministeriet: 2005-2008

Teaterchef for Det Kongelige Teater: 2008-2013MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK