DF anklager TV 2 for at bryde medieaftale

FORANKRING: Midt i regeringens omfattende udflytning af statslige arbejdspladser rykker TV 2 et stigende antal medarbejdere til København. Klokkeklart brud på medieaftale, lyder det fra Dansk Folkeparti.

Flere TV 2-medarbejdere er nu ansat i København end Odense, men adm. direktør, Merete Eldrup, kalder det en myte, at tv-stationen skulle være ved at flytte til hovedstaden. 
Flere TV 2-medarbejdere er nu ansat i København end Odense, men adm. direktør, Merete Eldrup, kalder det en myte, at tv-stationen skulle være ved at flytte til hovedstaden. Foto: Pressefoto/TV 2
Erik Bjørn MøllerKasper Kaasgaard

Mens regeringen flytter tusindvis af statslige arbejdspladser væk fra hovedstaden og vil have Danmarks Radio til at flytte flere produktioner til provinsen, viser det sig nu, at den statslige konkurrent, TV 2, i stigende grad rykker den anden vej - til København.

Af et svar fra kulturminister Bertel Haarder (V) til Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, fremgår det, at TV 2 i 2015 for første gang havde flere ansatte medarbejdere i København end i Odense, nemlig 564 i København mod 548 i Odense.

Forskydning skulle bremses
Dermed fortsætter den tendens, som Folketingets partier bag medieaftalen ellers i flere år har været enige om at bremse – og det skaber vrede i Dansk Folkeparti.

”De overholder ikke den aftale, der er nedfældet i medieaftalen. Fra 2011 var vi enige om, at der ikke måtte ske en yderligere forskydning til fordel for København,” siger Alex Ahrendtsen.

De overholder ikke den aftale, der er nedfældet i medieaftalen. Fra 2011 var vi enige om, at der ikke måtte ske en yderligere forskydning til fordel for København.

Alex Ahrendtsen
Kulturordfører for Dansk Folkeparti

Han påpeger, at TV 2 netop blev oprettet for at modvirke den ”enorme koncentration af medier” i København.

”Når jeg taler med TV 2's medarbejdere, bekræfter de jo også, at Odense tømmes mere og mere for indhold. Det skal vi have rettet op på,” siger DF-ordføreren, der selv er bosat i Odense.

Flytning er en myte
De nye tal viser også, at antallet af TV 2-medarbejdere i København er steget år efter år fra 2010 – fra 432 til 564. I samme periode er antallet af medarbejdere i Odense steget mere beskedent fra 529 til 548.

Ifølge TV 2's administrerende direktør, Merete Eldrup, er det ”blevet lidt af en myte,” at TV 2 skulle være ved at flytte til København – blandt andet fordi TV 2's kommercielle afdeling og Zulu er blevet samlet på Teglholmen, hvor News også ligger.

”Det er vigtigt at sige, at vi ikke er ved at flytte væk fra Odense. Vi har hovedkontor i Odense, og vi producerer hovednyhedsudsendelserne i Odense, og vores seneste største aktivitet, som er en sportskanal, ligger i Odense,” siger Merete Eldrup til Mediawatch.

Kulturminister Bertel Haarder ønsker ikke at kommentere sagen.

Læs hele historien på Altinget: kultur (kræver abonnement). Bestil et gratis prøveabonnement her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Alex Ahrendtsen

MF (DF), medlem, Nationalbankens repræsentantskab
cand.mag. i dansk, litteratur, religion og oldgræsk (Odense Uni. 1996)

Marianne Jelved

Fhv. økonomiminister, kultur- og kirkeminister, MF 1987-22 og politisk leder (R), fhv. viceborgmester i Gundsø 1982-85
lærer (Hellerup Seminarium 1967), cand.pæd. i dansk (Danmarks Lærerhøjskole 1979)

Merete Eldrup

Formand, Egmont Fonden og Egmont International, Københavns Universitet og Nykredit, fhv. adm. direktør, TV 2, 2007-19
cand.polit. (Københavns Uni. 1988)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024