Måling: Flertal ønsker skattelettelser

MÅLING: Et klart flertal af vælgerne mener, det er vigtigt med nye skattelettelser. Langt flere ønsker dog, at de skal falde i bunden, end at der skal pilles ved topskatten. Det flugter jo med os, siger Dansk Folkeparti.

Dramaet op til forhandlingerne i blå blok om skattelettelser fortsætter. Et klart flertal af vælgerne mener ifølge Norstat-måling, at det er vigtigt med skattelettelser. De er dog noget tilbageholdne med, at der skal gøres noget ved topskatten. 
Dramaet op til forhandlingerne i blå blok om skattelettelser fortsætter. Et klart flertal af vælgerne mener ifølge Norstat-måling, at det er vigtigt med skattelettelser. De er dog noget tilbageholdne med, at der skal gøres noget ved topskatten. Foto: Søren Bidstrup / Scanpix
Morten ØyenAnders Jerking

Danskerne mener, det er vigtigt at få sænket skatten på arbejde.

Fakta
Det står der i regeringsgrundlaget 

I foråret 2016 vil regeringen indkalde til forhandlinger med henblik på at sænke skatten på arbejdsindkomster. Disse forhandlinger har et dobbelt sigte: Dels vil regeringen sænke skatten for de laveste arbejdsindkomster, så gevinsten ved lavtlønnet arbejde bliver større. Derudover har regeringen en ambition om at sænke skatten på den sidst tjente krone med 5 pct.point, så flere vil arbejde mere, og så danske virksomheder får nemmere ved at rekruttere og fastholde også vellønnede medarbejdere.

Kilde: stm.dk

Det viser en ny meningsmåling fra Norstat foretaget for netavisen Altinget, hvor 62 procent af danskerne svarer, at det er vigtigt med en skattelettelse – enten i toppen, i bunden eller begge steder.

31 procent svarer modsat, at det ikke er vigtigt med skattelettelser.

Dykker man ned i, hvor skattelettelsen skal falde, er billedet broget: otte procent mener, det er vigtigt med topskattelettelser, 34 procent mener, at der skal ske noget med skatten i bunden, mens 20 procent mener, det er vigtigt med lettelser både i toppen og i bunden.

Vi skal ud over vores egne navler og i stedet se på, hvordan kan man bruge skattelettelser til at få gang i samfundet. Lige nu er der for meget snik-snak om misundelse og hvem får nu mest.

Merete Riisager (LA)
Skatteordfører

Ifølge Dansk Folkeparti er målingen vand på partiets mølle forud for regeringens bebudede skatteforhandlinger senere på året.

”I politik er man nødt til at prioritere, og for os er det helt klart, at det er vigtigere at få lettet skatten i bunden end i toppen. Og det synes jeg også, den her måling giver udtryk for, er den vej danskerne ønsker,” siger skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF).

LA: For meget snik-snak
Liberal Alliance har længe kæmpet for at få sænket topskatten. Partiet har endda truet med at trække støtten til Løkkes regering, hvis regeringen ikke leverer en sænkning af topskatten.

Partiets skatteordfører, Merete Risager, mener, at topskattelettelser vil have størst samfundsøkonomisk gevinst.

”Vi skal ud over vores egne navler og i stedet se på, hvordan kan man bruge skattelettelser til at få gang i samfundet. Lige nu er der for meget snik-snak om misundelse, og hvem får nu mest. Men det er ikke det, som det her handler om. Det handler om, hvordan vi får gang i vores samfund,” siger hun.

Læs hele historien på Altinget: christiansborg (kræver abonnement). Bestil et gratis prøveabonnement her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Dennis Flydtkjær

MF (DD)
datamatiker (Erhvervsakademi Midtjylland 2002)

Merete Riisager

Forfatter, foredragsholder, fhv. undervisningsminister (LA), fhv. direktør, Dansk Svømmeunion
cand.mag.pæd. (Københavns Uni. 2003)

0:000:00