Cameron træder tilbage efter valgnederlag

BREXIT: Efter nederlaget i Brexit-afstemningen vil Storbritanniens premierminister David Cameron i løbet af de næste måneder træde tilbage, meddelte han fredag morgen (opdateret). 

Storbritanniens premierminister David Cameron vil i løbet af de næste måneder træde tilbage, meddelte han fredag morgen på et pressemøde ved Downing Street i London.

Beslutningen er en direkte konsekvens Brexit-afstemningen, hvor et flertal af briterne har stemt for at forlade EU.

Cameron havde kæmpet for, at Storbritannien skulle blive i EU, men et flertal af vælgerne ville det anderledes. Det tager han nu konsekvensen af.

"Det britiske folk har taget en meget klar beslutning om at vælge en anden vej end den, jeg kæmpede for i valgkampen. Derfor tror jeg, at landet behøver et nyt lederskab, som kan føre os videre i den retning," sagde Cameron.

Støtte fra konservative Brexit-tilhængere
52 procent af de britiske vælgere har stemt for Brexit, mens kun 48 procent har fulgt Camerons anbefaling om at blive i EU.

Den konservative premierminister har mødt hård modstand fra egne rækker, hvor flere prominente ministre og den tidligere London-borgmester Boris Johnson har ført kampagne for 'leave'-siden.

Lederen af det stærkt EU-kritiske parti UKIP, Nigel Farage, har erklæret valgdagen for 'Independence Day' og krævede fredag Camerons afgang som følge af resultatet.

48 konservative Brexit-tilhængere fra det britiske parlament har dog erklæret deres støtte til, at Cameron beholder nøglerne til Downing Street trods valgnederlaget.

Ny premierminster klar til oktober
David Cameron gjorde det dog på pressemødet klart, at han ikke ønsker at fortsætte som premierminister. Han vil i første omgang ikke udskrive valg, men lægger op til, at en ny premierminister skal være på plads i oktober, når det Konservative parti holder kongres.

"Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan som premierminister for at holde skibet stabilt i de kommende måneder, men jeg mener ikke, at det vil være rigtigt, hvis jeg fortsætter som den kaptajn, der skal styre landet i den nye retning," sagde Cameron til den britiske presse.

Cameron understregede, at det bliver op til den nye premierminister at udløse den såkaldte artikel 50, der formelt sætter gang i den britiske proces med at forlade EU.

"Forhandlingerne med EU skal starte under en ny premierminister. Og det vil være det rigtige, at det er den nye premierminister, som tager beslutninger om, hvornår vi aktiverer artikel 50 og dermed starter den formelle og juridiske proces med at forlade EU," sagde Cameron.

David Cameron erklærede, at han er stolt af de resultater, han har opnået gennem seks år som premierminister.

Forrige artikel Løkke om Brexit: Et meget trist resultat Løkke om Brexit: Et meget trist resultat Næste artikel Regeringen opretter ny taskforce efter Brexit
”Vi siger ikke, det er sandt”

”Vi siger ikke, det er sandt”

MEDIER: Det russiske statsmedie Sputnik ser ikke noget problem i, at de ligesom Jyllands-Posten bragte en falsk historie om knivbevæbnede migranter.