15 nye DF’ere klar til Folketinget

PROGNOSE: Dansk Folkeparti står til at blive den helt store vinder ved det kommende folketingsvalg med en fremgang på 15 mandater. Flere ungdoms- og lokalpolitikere kan se frem til en hverdag på Christiansborg. 

15 DF-medlemmer kan se frem til at blive valgt ind i Folketinget, hvis partiet kan fastholde den nuværende vælgefremgang frem til valgdagen.
15 DF-medlemmer kan se frem til at blive valgt ind i Folketinget, hvis partiet kan fastholde den nuværende vælgefremgang frem til valgdagen.Foto: Carsten Lundager
Line JenvallPer Bang ThomsenMorten Øyen

Forhenværende folketingspolitikere, en række ungdomspolitikere og flere by- og regionrådsmedlemmer.

Det er nogle af de 15 Dansk Folkeparti-politikere, som kan se frem til en hverdag på Christiansborg, hvis partiet kan fastholde den nuværende vælgerfremgang frem til det kommende folketingsvalg.

Dansk Folkeparti står ifølge valgforsker og professor Søren Risbjerg Thomsens seneste vægtede gennemsnit til at få 21 procent af stemmerne, hvilket vil betyde en fremgang på 15 mandater.

Risbjerg har på den baggrund udarbejdet en “hitliste” til Altinget over, hvordan de nye mandater vil falde. Og fremgangen vil blandt andet betyde, at unge DFU’ere som eksempelvis ungdomspartiets nyvalgte formand, Peter Kofod Poulsen, kan se frem til at blive valgt ind ved det kommende folketingsvalg.

Lokalpolitisk erfaring
Fremgangen vil også betyde et gensyn med partiets tidligere uddannelsesordfører Marlene Harpsøe samt tidligere landdistriktsordfører Henrik Brodersen, som ikke opnåede genvalg i 2011.

Derudover kan Kenneth Kristensen Berth, der til daglig arbejder i partiets sekretariat på Christiansborg og er byrådsmedlem i Vallensbæk og regionsmedlem i Region Hovedstaden, se frem til at blive valgt ind i Folketinget.

Han er langt fra den eneste med kommunalpolitisk erfaring. Stort set alle DF's kommende folketingsmedlemmer har erfaring fra lokalpolitik, da de næsten alle er byrådsmedlemmer.

Debattøren Aia Fogh, der sidste uge beskyldte de Radikale for at have et medansvar for angrebene mod Krudttønden og den jødiske synagoge i København, står til gengæld ikke til at blive valgt ind.

Se hele listen over de nye DF-medlemmer og de medlemmer, som står til at blive genvalgt, på Altinget: christiansborg. Kræver abonnement.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00