Friluftsrådet i hård kritik af Esben Lunde: Du tager friluftslivet som gidsel

SKOV: Miljøministeren tager friluftslivet som gidsel i sit argument for at ændre skovloven, lyder det fra Friluftsrådet. V-ordfører afviser kritikken.

Flere skal have gavn af skovene. Sådan har miljøminister Esben Lunde Larsen (V) begrundet sine omstridte planer om at tillade mere byggeri i skoven.

Men den udlægning får nu skarp kritik med på vejen fra Friluftsrådet.

”Regeringen tager friluftslivet som gidsel i en diskussion, som dybest set handler om, at man gerne vil tilgodese nogle erhvervsformål. Det bør regeringen sige direkte i stedet for at pakke det ind i friluftsliv,” siger direktør Jan Ejlsted og fortsætter:

”Det er ikke idéer, der kommer fra friluftslivet. Det kommer fra erhvervslivet. Det ville tjene ministeren til ære, at han siger det, som det er.”

Den hårde melding kommer som en kommentar til regeringens planer om at ændre skovloven. Som Altinget har beskrevet lægger regeringen op til lempe reglerne for skovene på en række områder, så der bliver bedre mulighed for byggeri. Regeringen lægger blandt andet op til en forsøgsordning med at etablere et begrænset antal projekter, såsom anlæg til friluftsliv, institutionsbyggeri og vindmøller (se mere i faktaboks).

Venstre: Det handler om friluftsliv
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra miljøminister Esben Lunde Larsen (V). Men Venstres naturordfører Anni Matthiesen fastholder over for Altinget, at målet er bedre friluftsliv.

”Antallet er danskere, der har brugt hytter i skovene, er steget med 40 procent de seneste tre år. Og vi vil gerne skubbe på den udvikling, så flere danskere kommer ud i naturen,” siger hun.

Hun erklærer sig uenig i, at regeringens planer handler om at gavne erhvervsinteresser.

”Sådan har jeg slet ikke tænkt det. Det har slet ikke noget med erhvervslivet at gøre. Vi vil eksempelvis give folk, der bor i skovene, bedre mulighed for at udvide eksisterende boliger,” siger Anni Matthiesen.

Læs hele artiklen på Altinget : miljø (kræver abonnement). Få gratis prøveabonnement her.

Forrige artikel Det sker i EU: Ukraine-topmøde og Tyrkiet-kritik Det sker i EU: Ukraine-topmøde og Tyrkiet-kritik Næste artikel Fugleinfluenza spredt til landbruget Fugleinfluenza spredt til landbruget