Altinget blandt landets ti mest citerede medier

OM OS: Altinget var i november landets ottende mest citerede medium foran aviser som Ekstra Bladet, Kristeligt Dagblad og Information.

Placeholder image
Foto: Toke Kristiansen/Altinget

Det betyder noget for et medium og dets kilder, hvor hyppigt mediets indhold citeres i andre medier. Det er udtryk for væsentlighed, originalitet - og medietryk.

Det er uden tvivl baggrunden for, at netavisen MediaWatch.dk fra JP hver måned udgiver et såkaldt "citatbarometer" over landets mest citerede medier.

Altinget opnåede efter november 2016 en nydelig ottende plads – et trin op fra oktober, hvor vi for første gang blev målt på linje med DR, TV 2 og dagbladene.

I november vandt Politiken citatkapløbet med 166 citater foran TV 2, DR, Berlingske og Jyllands-Posten på de følgende pladser. Derefter var der et stykke ned til næste gruppe, som er Børsen med 42, BT med 41, Altinget med 37, Ekstra Bladet, Information, Kristeligt Dagblad, Finans.dk, Metroxpress og Avisen.dk - sidstnævnte med 20 citater i november.

Det er tilfredsstillende for Altinget og vores mange kilder, at vi performer så højt i betragtning af, at vi – modsat de fleste andre medier – kun dækker ét stofområde, nemlig politik.

Medie-revolution
I mange år offentliggjorde dagbladene en forskningsbaseret, såkaldt fødekædeanalyse for, hvor landets nyheder opstår. I takt med medierevolutionen laves denne analyse ikke længere. Men citatbarometret er et godt tegn på, at originale, citatværdige nyheder, der fremmer samfundsdebatten, i dag i lige så høj grad skabes hos netmedier og de statslige medier som på dagbladene.

Rasmus Nielsen
Chefredaktør


    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser