Venstrefløjens Modkraft lukker efter 17 år

FARVEL: Netavisen Modkraft lukker ved månedens udgang. Udgiveren vil ikke længere holde hånden økonomisk under driften.

Foto: Mads Jensen/Scanpix
Cecilie Gormsen Rasmus Nielsen

Efter 17 år ser det ud til at være slut for det venstreorienterede netmedie Modkraft.

På sin hjemmeside skriver Modkraft, at det lukker ned, fordi ejeren, Monsun, ikke længere vil bruge sit overskud på at drive Modkraft videre.

"Det er med blødende hjerte. Men det er den beslutning, der er taget af Monsuns medarbejdere," skriver ledelsen ifølge Modkraft.

"Så medmindre der falder penge og de helt rigtige mennesker ned fra himlen til at drive projektet videre, må Modkraft lukke i meget nær fremtid," hedder det.

Faldende mediestøtte
Det venstreorienterede Modkraft har gennem tiden udgivet nyheder, artikler, anmeldelser, analyser og debatter. En af grundene til den forestående lukning skulle blandt andet være faldende mediestøtte. Modkraft har for 2017 fået tildelt 202.485,36 kroner, og det er faldet de seneste år. Til sammenligning fik netmediet i 2014 306.180,23 kroner. 

Og sker der ikke noget drastisk inden for meget kort tid, så lukker Modkraft omkring 1. februar.

”Det er selvfølgelig fortsat utrolig vigtigt med et venstreorienteret medie, men det bliver ikke Monsun, der skal betale længere,” siger Maj-britt Milsted, der er daglig leder på Monsun og Modkraft.

I en udtalelse fra Monsuns medarbejdere fremgår det, at Modkraft aldrig har været en forretning eller været økonomisk selvhjulpen.

”Monsuns medarbejdere har betalt det underskud, der har været til driften af Modkraft gennem 17 år. Vi er nu nået til et punkt, hvor vi ønsker at prioritere anderledes. Det har været en vanskelig beslutning, og det er med vemod, at vi trækker os,” skriver Monsuns medarbejdere.

Modkraft så dagens lys 1. februar 2000, og det blev startet af Mikkel Skov Petersen som et eksamensprojekt.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion