Oversigt: Kulturnattens politiske arrangementer

KULTURNAT: Fredag 13. oktober er det Kulturnat i København, og du kan besøge ministerier, få pandekager på Rådhuset og se Europa-Huset indefra. Altinget giver dig en oversigt over kulturnattens politiske arrangementer. 

Kulturnatten i København byder i år på blandt andet på koncerter i Kulturministeriet, møde med en række ministre i ministerierne og åbent hus i Folketinget. Vi har samlet et udsnit af Kulturnattens politiske arrangementer her.

Gå på opdagelse i magtens centrum
Kl. 18.00 – 00.00 i Folketinget, Christiansborg 1, København K
På Christiansborg kan du gå en tur i det danske parlament, opleve både Folketingssalen, udvalgslokaler, møde politikere og se de mange kunstværker.

Spis pandekager med kommunalpolitikere
Kl. 18.00 – 23.00 i Københavns Rådhus, Rådhuspladsen, København K
På Rådhuset kan du få en snak med politikerne inden kommunalvalget den 21. november. Få en rundvisning, hør børnekor og spis en af de berømte rådhuspandekager.

Oplev Højesteret
Kl. 18.00 – 22.30 i Højesteret, Prins Jørgens Gård 13, København K
Få en rundvisning i Højesteret med foredrag om institutionens arbejde og samfundsfunktion.

MINISTERIERNE: 

Kom indenfor i Beskæftigelsesministeriet
18.00-23.00 i Beskæftigelsesministeriet, Ved Stranden 8, København K
Få et indblik i det politiske maskinrum, hør om, hvordan man laver beskæftigelsespolitik, hils på minister Troels Lund Poulsen (V) eller departementschef Jakob Jensen. I en quiz kan du vinde en frokostaftale med ministeren.

Kom tæt på Transportministeriets kerneområder og oplev turen til Femern
18.00 – 22.00 i Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, Frederiksholms Kanal 27 F, København K
Med en kop kakao i hånden kan du blive klogere på letbane, metro, gravemaskiner, droner og overvågning af luftrummet hos Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Kig på veteranbiler og test din trafikviden, eller lær nyt om infrastruktur.

Ministeriet, Vejdirektoratet, Femern A/S og DSB giver dig også et indblik i turen til Tyskland. Du kan opleve rejsen fra København til Femern med tog og bil, blandt andet ved at se en virtuel togrejse og få indblik i vejprojekterne.

Bliv guidet rundt i Erhvervsministeriet
Kl. 18.00 – 22.00 i Erhvervsministeriet, Slotsholmsgade 10-12, København K
Erhvervsministeriet holder til i Det Württembergske Palæ, én af de ældste bygninger på Slotsholmen. Bygningen blev opført i 1741-42 og en del af interiøret er meget velbevaret. Her kan du få en rundtur med barok arkitektur, ministerens kontor og den travle hverdag i Erhvervsministeriet.

Kom ind og se Finansministeriet
Kl. 18.00 – 23.00 i Finansministeriet, Christiansborg Slotsplads 1, København K
Få en rundvisning i den røde bygning på Christiansborg. Helt siden 1721 har den huset Danmarks centraladministration, og i dag er det her, Finansministeriet holder til. Oplev den historiske bygning og lær mere om finansministeriets formål og hverdag.

Besøg Forsvarsministeriet og få indblik i dansk sikkerhedspolitik
Kl. 18.00 – 00.00 i Forsvarsministeriet, Holmens Kanal 42, København K
Her kan du både møde folk fra ministeriet, forsvaret, hjemmeværnet og beredskabet. Få et unikt indblik i arbejdet med Danmarks internationale indsatser og dansk forsvars-, sikkerheds- og beredskabspolitik.

Kom med bag kulisserne i Kulturministeriet
Kl. 18.00 – 23.00 i Kulturministeriet, Nybrogade 10, København K
Kom til åbent hus i Kulturministeriet og gå på opdagelse i de historiske kroge. Du kan hilse på kulturminister Mette Bock (LA) og få indblik i et næsten 300 år gammelt hus, måske med et stykke kage til. Derudover er der koncert med Dyr i Drift og senere med Katinka.

Lær om cirkulær økonomi hos Miljø- og Fødevareministeriet
Kl. 18.00 – 00.00 i Miljø- og Fødevareministeriet, Slotholmsgade 12, København K.
Hos Miljø- og Fødevareministeriet er det affald og kredsløb, der er i fokus. Kom forbi og oplev, hvordan vi kan lave cirkulær økonomi i hjemmet og i husholdningen, så vi i fremtiden undgår at producere affald. Der er muligheder for både at se, røre og smage, hvordan man kan genanvende i køkkenet. 

Få smagsprøver på fremtidens teknologi hos Uddannelses- og Forskningsministeriet
Kl. 18.00 – 00.00 i Uddannelses- og Forskningsministeriet, Bredgade 40, København K
Få et indblik i, hvordan fremtidens teknologi og uddannelse ser ud. Uddannelses- og Forskningsministeriet fylder huset med futuristisk teknologi og videnskabelige eksperimenter. Smag insektsnacks og bæredygtig øl, flyv med droner, prøv en førerløs minibus, rejs ind i en grænseløs og virtuel verden og afslut med et eksplosivt kemishow.

Tag med Undervisningsministeriet tilbage til fremtiden
Kl. 18.00 – 22.00 i Undervisningsministeriet, Frederiksholms Kanal 21, København K
Undervisningsministeriet slår dørene op til en tidsrejse gennem undervisningens historie. Rejsen starter i en gammeldags skolestue og ender i et bud på fremtidens digitale læringsmiljøer. I løbet af aftenen kan du opleve Kasper Berthelsen & Søren Storm (kendt fra TV2-programmet ”Fuld Plade”), der vil udføre hæsblæsende og spektakulære naturvidenskabelige forsøg.

EUROPA OG VERDEN:

Forum Europa
Kl. 18.00 – 00.00 i Europa-huset, Gothersgade 115, København K
I Europa-huset tages der udgangspunkt i Rom som kulisse i anledning af Romtraktatens 60 års jubilæum. Dørene slås op til et romersk marked med masser af plads til debat, varsler og visioner for Europas fremtid. 

Diskussion om morgendagens Europa
Kl. 18.00 – 22.00 i Europa-huset, Gothersgade 155, København K
Europabevægelsen inviterer til øl og en snak om Europas fremtid. Lige meget om du er til Wind eller Vestager, Westmale eller Vedett, så er der plads til din version. 

Bliv klog på FN og Verdensmålene
Kl. 18.00 – 22.00 i FN-Byen, Marmormolen 51, København Ø
Mød FN-Byens 11 organisationer, og hør Michael Møller, generaldirektør for FN’s kontor i Geneve, fortælle om Verdensmålene. Her vil være aktiviteter for børn og mulighed for at se bæredygtige afgangsprojekter fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK). Husk at medbringe et billede-ID.

Forrige artikel Dagens overblik: Anmeldere er splittede om ny Thorning-bog Dagens overblik: Anmeldere er splittede om ny Thorning-bog Næste artikel DR's dramachef stopper og tager holdet med DR's dramachef stopper og tager holdet med