Fond bag Natteravnene er truet af lukning

PENGEMANGEL: Fonden for Socialt Ansvar er lukningstruet, fordi den står til at miste driftsbevilling fra satspuljen. Hverken regeringen eller DF garanterer, at man vil redde fonden.

Fonden for Socialt Ansvar risikerer at dreje nøglen om, fordi man står til at miste en årlig bevilling på fire millioner kroner fra satspuljen.

“Den her driftsbevilling er fondens levegrundlag,” siger Thit Aaris-Høeg, der er administrerende direktør i Fonden for Socialt Ansvar.

Så I er lukningstruet?

“Ja, det er vi. Men vi knokler selvfølgelig for at finde en alternativ finansiering,” siger hun.

Fonden driver i alt syv projekter, hvoraf Natteravnene og Bydelsmødrene nok er mest kendt i offentligheden. Men selvom frivilligprojekterne står til at miste administrative muskelkræfter, kan de godt fortsætte lidt tid endnu.

“De er ikke lukningstruet på kort sigt, for de har fondsmidler. Men de udløber jo også på et tidspunkt. Og det bliver under alle omstændigheder meget vanskeligt at fortsætte på samme niveau, når projekterne ikke længere har et sekretariat i ryggen,” siger Thit Aaris-Høeg.

Mærkelig timing
Direktøren forstår ikke timingen fra Christiansborg, der ellers er ivrig for at signalere, at frivilligorganisationer skal tænkes ind i den offentlige opgaveløsning.

“Jeg synes ikke, der er sammenhæng mellem det, man gerne vil have den frivillige sociale sektor til at bidrage til, og så måden, man understøtter de frivillige sociale fællesskaber på,” siger hun.

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) kommer dog ikke med nogen garantier.

"Vi har et ansvar for at prioritere ressourcerne, og derfor ser jeg også frem til de kommende drøftelser med de andre satspuljepartier, så vi i fællesskab kan lave en aftale, der tilgodeser så mange behov som muligt,” skriver hun i et skriftligt svar til Altinget.

Læs hele artiklen på Altinget: civilsamfund. Her kan du læse mere om sagen og blandt andet Dansk Folkepartis holdning til sagen.

Forrige artikel Tæt løb mellem blokkene i Sverige: Stefan Löfven vil ikke gå af Tæt løb mellem blokkene i Sverige: Stefan Löfven vil ikke gå af Næste artikel Lufthavnsprojekt og regeringskoalitioner: Forstå Grønlands politiske opbrud Lufthavnsprojekt og regeringskoalitioner: Forstå Grønlands politiske opbrud
Kåre Mølbak er Mette Frederiksens corona-spåmand

Kåre Mølbak er Mette Frederiksens corona-spåmand

PORTRÆT: Imens Søren Brostrøm er blevet en folkehelt, har Statens Serum Instituts faglige direktør Kåre Mølbak stort set undgået rampelyset. Det på trods af, at han er en af regeringens centrale rådgivere, og ham, der i sidste ende er ansvarlig for de data, Mette Frederiksen handler på.