Det Kongelige Teater vil vokse med flere musicals

STRATEGI: En ny offensiv strategi skal få Det Kgl. Teater til at vokse på trods af nedskæringstider ved blandt andet at opføre flere musicals til fordel for den smalle scenekunst. DF advarer, at teatret kan lide samme skæbne som DR.

Selvom staten siden 2012 årligt har skåret i bevillingerne til Det Kongelige Teater, har man på nationalscenen ingen intentioner om at skære ned i aktivitetsniveauet.

Tværtimod vil man fremover opføre flere forestillinger og satser blandt andet på at hente de manglende bevillinger hjem ved øget billetsalg.

”De faldende bevillinger har førhen ført til, at vi spiller færre forestillinger. Sådan er virkeligheden stadig, men i stedet for at spille mindre, vil vi prøve at vende vores indsats på hovedet,” siger teaterchef Kasper Holten til Altinget.

Onsdag kunne det digitale medie Zetland berette om, at Kasper Holten havde fået godkendt sin vækststrategi på et bestyrelsesmøde i sidste uge.

”Der er dårlig økonomi i at have store huse stående tomme, så vi vil prøve at bruge pengene mere effektivt,” siger han til Altinget.

Strategien betyder også, at man fremover vil satse mere på det brede publikum ved blandt andet at få mere musical på repertoiret til fordel for den smalle scenekunst.

DF: Vil I ende som DR?
Udsigten til flere musicals på nationalscenen bekymrer kulturordfører Alex Ahrendtsen (DF), der frygter, at det kan udkonkurrere de private teatre.

”Det Kongelige Teater er ved at skyde sig selv i foden, som DR gjorde ved at gå mere og mere ind på det kommercielle marked. Det satte vi en stopper for, og det kommer vi også til at gøre, hvis Det Kongelige Teater fortsætter ned ad det spor,” siger Alex Ahrendtsen til Altinget.

Ifølge den nuværende politiske aftale om Det Kgl. Teater, der løber frem til og med 2019, må der som udgangspunkt gerne opføres musicals. Men har stykket ”tidligere været sat op på kommercielle teatre i Danmark og udlandet”, må det kun opføres, hvis der er tale om en ”meget markant kunstnerisk nytænkning”.

Og den aftale er ikke uforenelig med teatrets nye strategi, forsikrer Kasper Holten.

Læs hele artiklen på Altinget: kultur, hvor du får socialdemokraternes mening om sagen samt flere kommentarer og mere baggrund.  

Forrige artikel Socialstyrelsen indfører nye kontrolmekanismer efter svindelsag Socialstyrelsen indfører nye kontrolmekanismer efter svindelsag Næste artikel Dagens overblik: En finanslovsaftale nærmer sig – DF får endnu en udlændingestramning Dagens overblik: En finanslovsaftale nærmer sig – DF får endnu en udlændingestramning