Her er OK18-forligsmandens afløser

SKIFTE: Statens Forligsinstitution har fundet ny formand og udskiftet to ud af tre forligsmænd efter afsked med formand Ole Hasselgaard og OK18-mægler Mette Christensen. 

Forligsinstitutionen har fået udnævnt en erstatning for OK18-mægler Mette Christensen samt udpeget Jan Reckendorff som ny formand.
Forligsinstitutionen har fået udnævnt en erstatning for OK18-mægler Mette Christensen samt udpeget Jan Reckendorff som ny formand.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Sofie Hvemon

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) har efter indstilling fra Arbejdsretten udnævnt to nye forligsmænd til Statens Forligsinstitution.

Det bliver rigsadvokat Jan Reckendorff og statsadvokat Lise-Lotte Stjernholm Nilas, skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse. 

Det sker, efter at tidligere formand Ole Hasselgaard og forligsmand samt OK18-mægler Mette Christensen er trådt tilbage. 

Jan Reckendorff er samtidig blevet udpeget som ny formand for Forligsinstitutionen efter Ole Hasselgaard. Det oplyser Forligsinstitutionens sekretariat til Altinget. 

Formandsskifte
Efter Ole Hasselgaards fratræden 1. oktober 2018 er det nu 61-årige Jan Reckendorff, der skal fortsætte arbejdet som formand for Forligsinstitutionen. En opgave, som han har stor respekt for.

”Jeg sætter stor pris på den tillid, som jeg er blevet udvist ved at være blevet udpeget som forligsmand til Statens Forligsinstitution. Jeg har stor respekt for den vigtige opgave, som det er at bistå arbejdsmarkedets parter i forbindelse med overenskomstfornyelser, hvor der er risiko for arbejdsstridigheder,” siger Jan Reckendorff til Altinget.

Jan Reckendorff har været ansat som rigsadvokat siden 2018. Han er udnævnt som forligsmand for en treårig periode. 

Læs også

Ny afløser for Mette Christensen
Foruden Ole Hasselgaard har også forligsmand og OK18-mægler, 73-årige Mette Christensen valgt at forlade Forligsinstitutionen efter 25 års tro tjeneste. 

Mette Christensen var en af hovedpersonerne i overenskomstforhandlingerne i 2018, hvor hun mæglede mellem arbejdsmarkedets parter i den flere måneder lange konflikt. 

Som ny forligsmand er statsadvokat Lise-Lotte Stjernholm Nilas blevet udpeget.

Lise-Lotte Stjernholm har været statsadvokat i København siden 2013. Hun er udnævnt som forligsmand for en toårig periode.

Forligsinstitutionen består af tre forligsmænd, hvoraf den ene også bestrider formandsposten. Med Jan Reckendorffs og Lise-Lotte Stjernholm Nilas' tiltrædelse er to ud af tre forligsmænd blevet udskiftet. 

Den tredje forligsmandspost varetages af forhenværende kommitteret Torsten Hesselbjerg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jan Reckendorff

Rigsadvokat, formand for Forligsinstitutionen
cand.jur. (Københavns Uni. 1990), MPG (Aarhus Uni. 2014), reserveofficer (1977) og politibetjent (1983)

Lise-Lotte Stjernholm Nilas

Statsadvokat, forligsmand
cand.jur. (Københavns Uni. 1983)

Mette Christensen

Fhv. forligsmand og vicepræsident, Sø- og Handelsretten
cand.jur (1970)

0:000:00