Her er det nye hold af EU-kommissærer

NY KOMMISSION: Den kommende kommissionsformand Ursula von der Leyen har tirsdag præsenteret sit bud på en ny EU-Kommission.

En ny EU-Kommission har set dagens lys.

Den kommende formand for EU-Kommissionen, Ursula von der Leyen, har tirsdag præsenteret sit nye hold af kommissærer.

"I dag præsenterer jeg mit hold for Europa. Holdet bygger på alle de styrker og talenter, du finder i kvinder, mænd, unge, øst, vest, syd og nord. Det er et hold, der er velbalanceret," siger hun.

Den nye Kommission får otte næstformænd, hvoraf tre af dem får titlen af at være ledende næstformænd. En af de ledende næstformænd er danske Margrethe Vestager, der skal lede den digitale dagsorden i Europa. Hun fortsætter samtidig som konkurrencekommissær.

Før den nye EU-Kommission kan træde til, skal den godkendes af Europa-Parlamentet. Det sker, efter at parlamentarikerne har haft mulighed for at udspørge og vurdere samtlige kommissærkandidater ved høringer i de fagudvalg, som deres nye ansvarsområde berører.

Den nye Kommission skal efter planen overtage kontorerne i Berlaymont-bygningen i Bruxelles 1. november.

, ,

Forrige artikel Regeringen overvejer at skære i ministerier i jagten på konsulentbesparelser  Regeringen overvejer at skære i ministerier i jagten på konsulentbesparelser  Næste artikel Hastelov skal stoppe ulovlige vælgererklæringer Hastelov skal stoppe ulovlige vælgererklæringer