Snit af målinger: Konservative opnår største tilslutning i et årti

RISBJERGSNIT: Konservative opnår i Altingets seneste gennemsnit af meningsmålingerne den største opbakning fra vælgerne i næsten et årti, mens Liberal Alliance fortsat er under spærregrænsen. 

Der er god grund til at være begejstret, hvis man er konservativ. 

Partiet står i Altingets Risbjergsnit fra december til den højeste tilslutning blandt vælgerne i næsten et årti. 

Hele 8,1 procent af vælgerne ville ifølge gennemsnittet af meningsmålingerne, der er udarbejdet af valgforsker og professor ved Københavns Universitet Kasper Møller Hansen, stemme på Konservative ved et folketingsvalg.

Det er den højeste opbakning til partiet siden maj 2010, og mere end dobbelt så stor en stemmeandel som for blot et år siden, hvor partiet i Risbjergsnittet for januar 2019 stod til blot 3,7 procent af stemmerne.

"Der er sikkert stadig konservative, der husker tiderne med 20 procent under Schlüter, men det er jo en saga blot. Det her er et rigtig flot resultat for Konservative. Siden lidt før folketingsvalget er det næsten kun gået fremad, og nu står de rigtig stærkt," siger Kasper Møller Hansen. 

Artiklen er et uddrag af en længere artikel fra Altinget Christiansborg, hvor du får flere data og kommentarer. Du kan tegne et prøveabonnement her

Forrige artikel Boligminister: Boligminister: "Det er klart, vi skal bygge mere i træ" Næste artikel Ugen i dansk politik: Samråd på samlebånd og fejring af Genforeningen Ugen i dansk politik: Samråd på samlebånd og fejring af Genforeningen