Finansministeriets pressechef fratræder sin stilling

NAVNE: Sigga Nolsøe har fratrådt sin stilling som pressechef i Finansministeriet. Hun begrunder sin fratrædelse med, at det er en svær stilling, hvis ikke man er professionel socialdemokrat.

Efter to år på posten har Sigga Nolsøe fratrådt sin stilling som pressechef i Finansministeriet. Dermed står finansminister Nicolai Wammen (S) uden pressechef midt i forhandlingerne om en ny udligningsreform.

Det skriver Ritzau ifølge Jyllands-Posten.

Finansministeriet oplyser til Ritzau, at Sigga Nolsøe har fratrådt sin stilling ved udgangen af februar, men har ikke ønsket at kommentere sagen yderligere.

Men Sigga Nolsøe har selv kommenteret sin fratrædelse:

"Jeg kan bare sige, at det er en svær stilling at have, hvis man ikke er professionel socialdemokrat," siger Sigga Nolsøe i en kommentar til Ritzau.

Sigga Nolsøe kom til Finansministeriet i 2018 efter stillinger som pressechef i både Økonomi- og Indenrigsministeriet samt Social- og Indenrigsministeriet.

Altinget har kontaktet Finansministeriet for at få en kommentar til fratrædelsen, men ministeriet er endnu ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Opdatering torsdag 5.3.20 klokken 11: Finansministeriets departementschef Peter Stensgaard Mørch er vendt tilbage med følgende skriftlige kommentar: ”Finansministeriet deler ikke den (Sigga Nolsøes, red.) vurdering og kan fastslå, at partipolitisk tilhørsforhold såvel hidtil som fremover er uden betydning for ansættelse som pressechef i Finansministeriet”.

Forrige artikel Tidligere DF-borgmester vraget af medlemmerne Tidligere DF-borgmester vraget af medlemmerne Næste artikel Få overblik over flygtningestrømmen, som presser EU’s ydre grænser: Er vi på vej mod en ny krise? Få overblik over flygtningestrømmen, som presser EU’s ydre grænser: Er vi på vej mod en ny krise?