Finansministeriets pressechef fratræder sin stilling

NAVNE: Sigga Nolsøe har fratrådt sin stilling som pressechef i Finansministeriet. Hun begrunder sin fratrædelse med, at det er en svær stilling, hvis ikke man er professionel socialdemokrat.

Placeholder image
Finansminister Nicolai Wammen (S) har mistet sin pressechef, Sigga Nolsøe, som er fratrådt stillingen. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Efter to år på posten har Sigga Nolsøe fratrådt sin stilling som pressechef i Finansministeriet. Dermed står finansminister Nicolai Wammen (S) uden pressechef midt i forhandlingerne om en ny udligningsreform.

Det skriver Ritzau ifølge Jyllands-Posten.

Finansministeriet oplyser til Ritzau, at Sigga Nolsøe har fratrådt sin stilling ved udgangen af februar, men har ikke ønsket at kommentere sagen yderligere.

Men Sigga Nolsøe har selv kommenteret sin fratrædelse:

"Jeg kan bare sige, at det er en svær stilling at have, hvis man ikke er professionel socialdemokrat," siger Sigga Nolsøe i en kommentar til Ritzau.

Sigga Nolsøe kom til Finansministeriet i 2018 efter stillinger som pressechef i både Økonomi- og Indenrigsministeriet samt Social- og Indenrigsministeriet.

Altinget har kontaktet Finansministeriet for at få en kommentar til fratrædelsen, men ministeriet er endnu ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Opdatering torsdag 5.3.20 klokken 11: Finansministeriets departementschef Peter Stensgaard Mørch er vendt tilbage med følgende skriftlige kommentar: ”Finansministeriet deler ikke den (Sigga Nolsøes, red.) vurdering og kan fastslå, at partipolitisk tilhørsforhold såvel hidtil som fremover er uden betydning for ansættelse som pressechef i Finansministeriet”.

Læs også

Omtalte personer

Nicolai Wammen

Finansminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001)

Sigga Nolsøe

Fhv. kommunikationschef, Nordnet
cand.polit. (Københavns Uni. 1997), journalistisk tillægsuddannelse (DMJH 1997)

Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser