Regeringen vil indføre særlige åbningstider for ældre i supermarkeder

CORONAVIRUS: Særlige tidsrum forbeholdt indkøb for ældre kan blive del af hjælpepakke til ældre. Det er en spændende tanke, lyder det fra SF.

Enkelte supermarkeder har allerede flirtet med tanken om særlige åbningstider forbeholdt ældre. Nu tegner idéen til at kunne blive del af en hjælpepakke til ældre, som lige nu forhandles på Christiansborg.
Enkelte supermarkeder har allerede flirtet med tanken om særlige åbningstider forbeholdt ældre. Nu tegner idéen til at kunne blive del af en hjælpepakke til ældre, som lige nu forhandles på Christiansborg.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Særlige tidsrum forbeholdt ældre i dagligvarebutikker kan blive en del af den strategi, som skal beskytte ældre mod coronavirus.

Forslaget indgår som del af regeringens aftaleudkast til en hjælpepakke for ældre, som lige nu forhandles med Folketingets partier, erfarer Altinget.

"Supermarkedet er jo et sted, hvor man er i højrisiko og helt uforvarende risikerer at påføre sig selv smitte. Det er en spændende tanke, og det er godt, at vi får de kreative løsninger på bordet lige nu," siger Kirsten Normann Andersen, der er ældreordfører for SF.

Aftaleudkastet blev lagt på bordet tirsdag aften, og partierne er nu gået i tænkeboks forud for et nyt møde torsdag aften, hvor der forhandles uden bagkant.

Socialdemokraternes ældreordfører, Birgitte Vind, understreger, at indkøbstider forbeholdt ældre kun er én af mange idéer, som lige nu er oppe i luften.

"Der har været rigtig mange ønsker fra organisationer og partier. Og alt det, som ministeren (Magnus Heunicke, red.) vurderer kan foregå sundhedsmæssigt forsvarligt, det prøver man jo at tage med. Efterfølgende skal vi så finde ud af, hvordan det kan omsættes ude i virkeligheden," siger hun.

Kort efter nedlukningen af samfundet i marts meddelte Netto og Lidl i Hillerød, at de ville indføre særlige åbningstider øremærket til ældre, pensionister og personer med lungelidelser.

Initiativet blev dog afblæst af detailkædernes hovedkontorer, fordi det ikke var i overensstemmelse med myndighedernes anbefalinger.

Forhandlingerne fortsætter torsdag aften.

Blå blok efterlyser dog fortsat flere penge og klare sundhedsfaglige retningslinjer. Det kan du læse mere om på Altinget Ældre, hvor du får flere kommentarer og mere baggrund om forhandlingerne.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Birgitte Vind

MF (S)
Lærer (Jelling Seminarium 1989)

Jane Heitmann

Formand, Krifa, Sclerosehospitalerne og Vælg Klogt, fhv. MF (V)
cand.mag. i dansk

Karina Adsbøl

MF (DD), 4. næstformand, Folketingets Præsidium
social- og sundhedsassistent (Social- og Sundhedsskolen i Fredericia 2005), social sundhedshjælper

0:000:00