Minister indkalder Google til møde: "Der er behov for nogle mere rimelige spilleregler"

TECH: Kulturminister Joy Mogensen varsler initiativer mod techgiganter efter pengestrid mellem Koda og Google. Sagen illustrerer ifølge ministeren, hvor stort et problem techgiganterne er.

Kulturminister Joy Mogensen (S) vil have Google til forklare sig, efter at techgiganten har fjernet al dansk musik fra videotjenesten YouTube. 

Det skriver Joy Mogensen i en mail til Altinget.

"Når YouTube (Google) fjerner danske titler fra deres platform på grund af en rettighedskonflikt, så illustrerer det, hvor stort et problem techgiganterne er i en moderne medieverden," skriver Joy Mogensen og fortsætter:

"Vi skal ikke stå i en situation, hvor vores kunstnere bliver presset til at forære deres musik væk. Konflikten mellem YouTube og Koda viser, at der er behov for nogle mere rimelige spilleregler og sætte gang i en række initiativer."

Ministeren vil invitere Google til møde med Folketingets kultur- og medieordførere. Formålet med mødet er ifølge kulturministeren at høre Googles ”tanker om den rolle, som Google spiller på det danske marked.”

Det sker, efter at flere støttepartier i sidste uge krævede, at ministeren netop gik ind i sagen om pengestriden mellem Koda og Youtube, der er ejet af Google.

Samtidig vil ministeren række ud til sine europæiske ministerkollegaer. Det skal ske for at styrke samarbejdet om "at skabe en rimelig afregning for indhold og rammebetingelserne på de globale platforme," skriver ministeren. 

Læs mere på Altinget Kultur, hvor du kan læse mere om, hvorfor Radikale kritiserer regeringen for at tøve med handling i sagen.

Forrige artikel Enhedslisten vælger ny gruppeformand Enhedslisten vælger ny gruppeformand Næste artikel Se Enhedslistens pressemøde efter sommertræf Se Enhedslistens pressemøde efter sommertræf