Først i 2022 finder vi ud af, om pensionsalderen kan standses ved 70 år

PENSION: Mens regeringen forhandler om tidlig pension, skal en kommission se på, om der kan sættes loft over pensionsalderen ved 70 år i 2040. 

Har Danmark råd til at stoppe den stigende pensionsalder? Det skal en pensionskommission undersøge.

Men midt i en ophedet politisk debat om netop pensionsalderen ser det ud til, at vi må vente med at få svaret fra kommissionen i 2022 i stedet for 2021.

Det viser et udkast til kommissoriet for pensionskommissionen, som Altinget er kommet i besiddelse af.

Radikale og Dansk Folkeparti trækker grænsen ved 70 år. Det samme mener SF, som truer med at gennemtvinge en afstemning i Folketinget.

Enhedslisten vil kæde et loft over pensionsalderen ved 68 år sammen med forhandlingerne om tidlig tilbagetrækning til Arne og andre nedslidte, som regeringen efter lang tids tilløb skyder igang i næste uge.

"Regeringen er dog ikke parat til at trække bremsen, men hører man godt efter, kan man høre beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) henvise til en pensionskommission, som skal undersøge, om det kan lade sig gøre," skriver arbejdsmarkedsredaktør Søren Elkrog Friis i en analyse og fortsætter:

"Den kommission - eller rettere sagt kommissionen om tilbagetrækning og nedslidning - kommer vi til at høre meget mere om, både i forbindelse med forhandlingerne om Arne, og ikke mindst når regeringen i løbet af efteråret fremsætter lovforslaget til den næste opregulering af pensionsalderen til 69 år i 2035."

Læs hele analysen på Altinget Arbejdsmarked og læs også, hvem der er i spil som formand for kommissionen.

 

Forrige artikel Prøv quizzen: Hvor godt har du fulgt med? Prøv quizzen: Hvor godt har du fulgt med? Næste artikel Eksperter trods fortsat nedlukning af nattelivet: Økonomiske hensyn taler for at udfase hjælpepakker Eksperter trods fortsat nedlukning af nattelivet: Økonomiske hensyn taler for at udfase hjælpepakker