DF: Danskerne skal advares om pædofile

LØBESEDLER: DF vil advare danskere om dømte pædofile via løbesedler. Venstre er lodret uenig. Forslaget vil kun skabe frygt, lyder det.
Marie Louise Gørvild
Som del af en ny tryghedspakke for børn vil Dansk Folkeparti fremsætte et lovforslag, der skal advare danskere, hvis en pædofili-dømt flytter ind i deres nabolag. Denne advarsel skal foregå via løbesedler i lokalområdet. Det er partiets næstformand og retsordfører Peter Skaarup, der lufter forslaget, som parti har tænkt sig at sende til afstemning i Folketinget.

"Man skal informere folk i lokalområdet om, at de skal være opmærksomme på, at en pædofil er blevet løsladt, og at vedkommende bor i det pågældende område. Det kan være en løbeseddel, som man uddeler til husstandene i området. På den måde vil man så være klar over, at man skal være lidt mere forsigtig, end man har været hidtil, for eksempel med børn på legepladser. Det vil være tryghedsskabende," siger Peter Skaarup til Berlingske.dk.

Partiet konkretiserer ikke, hvor stor en del af lokalområdet, der i givet fald skulle advares via løbesedler.

Venstre ryster på hovedet
Hos Venstre er der imidlertid ingen opbakning at hente. Et sådan forslag vil kun skabe frygt og bekymring, lyder det fra Venstres politiske ordfører Peter Christensen.

"Hvis man kun får at vide, at der er en pædofil i lokalområdet, så kan man ikke bruge det til ret meget andet end at blive godt og grundigt bange. Enhver forælder vil blive skrækslagen," siger Peter Christensen til Berlingske.dk.

Også Socialdemokraterne tager her til formiddag kraftig afstand fra forslaget. Det bekræfter retsordfører Karen Hækkerup (S) overfor avisen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Skaarup

MF, gruppeformand (DD)
Student (Aarhus Katedralskole 1982)

Peter Christensen

Direktør, Aktive Ejere, formand for Danske Spil, fhv. forsvars- og skatteminister & MF (V)
elektriker (1997), MBA (2018)

0:000:00