Politikere vil have Becker tilbage

KLIMA: DF og SF kræver Thomas Becker genansat. Samtidig afsløres det, at den tidligere klimaforhandler fiflede med sin kalender.

Dansk Folkeparti og SF mener, at den afgåede topforhandler for Klima- og Energiministeriet Thomas Becker er uundværlig for forhandlingerne om en kommende global klimaaftale. Derfor bør klima- og energiminister Connie Hedegaard (K) omgående genansætte ham.

Dansk Folkepartis miljøordfører Jørn Dohrmann vurderer, at Thomas Becker i kraft af sin årelange erfaring på klimaområdet, og ikke mindst sit kendskab til de andre landes klimaforhandlere, ikke kan erstattes som forhandler. Derfor bør han genansættes som konsulent.

"Verden hungrer efter en global klimaftale, og hvis vi skal sikre, at vi får en aftale på plads i København, så skal vi også bruge de bedste spillere. Thomas Becker er en optimal spiller. Det er ligesom et landshold: Vi behøver jo ikke sætte 3. divisionsspillere til at spille, når vi har 1. divisionsspillere til rådighed," siger Thomas Dohrmann til Berlingske Tidende.

SF bakker også op om en genansætte af Thomas Becker. Det bekræfter partiets klimaordfører Anne Grete Holmsgaard overfor avisen. Dog bør genansættelsen foregå under forhold, hvor de magtkampe, der angiveligt er foregået mellem Statsministeriet og Klima- og Energiministeriet, er overkommet.

Nye anklager mod Becker
Politikernes ønske om at genansætte Thomas Becker kommer samtidig med, at Ekstra Bladet afslører at den tidligere chefforhandler har fiflet med sin kalender.

Thomas Becker skulle angiveligt have sminket sin kalender sådan, at hans afregninger så bedre ud, da han erfarede at Danmarks Radio havde søgt om aktindsigt i hans rejser og repræsentation. Det afslører en topkilde i statsadministrationen på Slotsholmen til Ekstra Bladet. Det er uvist, hvor i statsadministrationen kilden er ansat.

Ifølge oplysningerne var det netop denne episode, der fik departementschef Thomas Egebo, samt Personalestyrelsen og Kammeradvokaten, til at vurdere, at Becker var gået over stregen. Ifølge avisen skulle denne episode angiveligt være årsag til Beckers afgang. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jørn Dohrmann

fhv. MEP (DF), fhv. MF
automatikmekaniker (1988)

Anne Grete Holmsgaard

Fhv. MF (SF), fhv. direktør, DTU og BioRefining Alliance
studier i historie og samfundsfag (Roskilde Uni.)

0:000:00