Connie Hedegaard overvejede at gå af

MAGTKAMP: Uoverensstemmelser mellem Statsministeriet og Klima- og Energiministeriet afvises ikke længere. Connie Hedegaard indkaldte i april til krisemøde.

Den 23. april i år blev der afholdt krisemøde i regeringens top på klima- og energiminister Connie Hedegaards (K) initiativ. Her truede Connie Hedegaard angiveligt med at fratræde sin post, hvis ikke hun og hendes ministerium fik et større råderum i forhold til det kommende klimatopmøde. Statsministeriet sad for tungt på forberedelserne.

Det afslører DR's nyhedsprogram 21 Søndag efter at have gennemgået dokumenter fra mødet.

Baggrunden for mødet var, at daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) tilbage i marts måned havde valgt at sende sin egen embedsmand fra Statsministeriets klimasekretariat, Bo Lidegaard, til et klimatopmøde i Washington.

I invitationen til mødet, som USA's præsident Barack Obama havde arrangeret, fremgik det ellers, at de inviterede var ministre på klima-området. Men Fogh valgte ikke at informere Connie Hedegaard. Det skulle angiveligt have gjort hende så vred, at hun indkaldte til krisemøde og krævede, at en lignende ydmygelse ikke ville finde sted igen.

Nu, seks måneder efter episoden, mener klima- og energiministeren, at samarbejdet er blevet styrket:

"Det forløb, som DR beskriver, ligger et halvt år tilbage. Ud af det kom jo netop det langt stærkere samarbejde og den meget tættere koordination mellem de involverede ministre, som er nødvendigt for, at Danmark kan løfte COP15-opgaven bedst muligt," siger Connie Hedegaard til Berlingske.dk.

 


 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Connie Hedegaard

Formand, Concito & KR Foundation, OECD’s Round Table for Sustainable Development
cand.mag. i historie og litteraturvidenskab (Københavns Uni. 1991)

Bo Lidegaard

Forfatter, partner, Kaya
cand.phil. (Købehavns Uni. 1984), dr.phil. (1997)

Anders Fogh Rasmussen

Formand og stifter, Rasmussen Global og Alliance of Democracies Foundation, seniorrådgiver, Citigroup, fhv. generalsekretær, Nato, fhv. statsminister (V), partiformand & MF
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1978)









0:000:00