Dokumentar om Danmark bekymrer Khader

DOKUMENTARFILM: Naser Khader (K) frygter for konsekvenserne af en film, der i aften vises på Al-Jazeera. Udenrigsministeriet tager det roligt.

En dokumentarfilm om blandt andet den danske integrationspolitik og bandekrig vises i aften på den arabiske tv-kanal Al-Jazeera. Filmen er instrueret af dansk-palæstinenseren Awad Joumaa og bliver vist i den bedste sendetid.

Ensidigt billede af Danmark
Naser Khader har set en appetitvækker til filmen og bekymres over, hvordan dokumentaren vil blive modtaget af de mere end 50 millioner seere, som tv-kanalen har:

"Filmen er stærk tobak. Danmark er racistisk. Unge mennesker, der er født og opvokset her, har ingen muligheder," siger Naser Khader.

Blandt andre aktører medvirker danske integrationskonsulenter i filmen, og Naser Khader understreger, hvor vigtig deres fremstilling af sagen er. Hvis de skaber et forkert billede af Danmark, kan det måske ophidse islamister, mener han.

Naser Khaders bekymring deles af professor Jakob Skovgaard-Petersen fra Center for den nye Islamiske Offentlighed ved Københavns Universitet:

"Den ser meget brutal ud, og jeg frygter, at den vil tegne et ensidigt billede af Danmark i Mellemøsten," siger han om filmen til den arabisksprogede danske netavis akhbar.dk.

Udenrigsministeriet: Vi tager det helt roligt
I Udenrigsministeriet er man også opmærksom på filmen og de reaktioner, den eventuelt vil afstedkomme.

"Men vi tager det nu helt roligt. Det er jo ikke første gang, der har været negativ omtale af Danmark," siger Udenrigsministeriets ambassadør for public diplomacy, Klaus A. Holm, til politiken.dk.

De er i ministeriet klar til at tage affære, hvis filmen skulle vække vrede i udlandet.

"Hvis der er misforståelser i filmen eller forkerte tal, kan vi tage kontakt til medierne for at få dem rettet. Man har jo lov at ytre sig, men det har vi også fra Udenrigsministeriets side," siger Klaus A. Holm.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Naser Khader

Ejerleder, rejseselskabet Palmyra Rejser, senioranalytiker ved Middle East Forum
cand.polit. (Københavns Uni. 1993), master i teologi (Københavns Uni. 2015)

0:000:00