Stiftelse af tværpolitisk øl-laug

ØLKLUB: Onsdag 25. november 2009 stiftedes Folketingets Øl Laug (FØL) på et møde i Snapstinget med sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) som dirigent.
Det nystiftede Folketingets Øl Laug har til formål at fremme det sociale fællesskab på tværs af partiskel.
Det nystiftede Folketingets Øl Laug har til formål at fremme det sociale fællesskab på tværs af partiskel.Foto: colourbox.com
Christian Juhl Mølgaard
Fakta
Til laugets første bestyrelse valgtes følgende:
Oldermand:
Kristian Pihl Lorentzen (V)
Viceoldermand:
Benny Engelbrecht (S)
2. Viceoldermand:
Johs Poulsen (V)
3. Viceoldermand (M/K):
Pernille Frahm (SF)
Ceremonimester og finansforvalter:
Kim Christiansen (DF)
Skriverkarl:
Per Clausen (EL)
Bestyrelsesmedlem:
Mike Legarth (K)
1. Suppleant:
Simon Emil Amnitzbøl (LA)
2. Suppleant:
Torsten Schack Petersen (V)
3. Suppleant:
Mette Gjerskov (S)

Det nye Folketingets Øl Laug har ifølge en pressemeddelelse til formål "at fremme kendskabet til og nydelsen af øl af høj kvalitet med særlig vægt på specialøl, der er brygget inden for Kongerigets grænser".

Desuden vil lauget, der fra starten har 45 medlemmer, søge at skabe rammer for et godt og muntert socialt samvær mellem laugets medlemmer på tværs af partiskel. 

"Jeg glæder mig over, at vi med stiftelsen af dette laug styrker det selskabelige og kammeratlige samvær mellem Folketingets medlemmer på tværs af partiskellene, og at der fra starten er så stor opbakning til dette initiativ," siger laugets nyvalgte oldermand, Kristian Pihl Lorentzen og fortsætter: 

"Lauget vil ved tre årlige arrangementer fokusere på godt øl fra alle hjørner af Kongeriget. Vi satser klart på kvalitet og gode smagsoplevelser frem for kvantitet. Samtidig vil lauget interessere sig for, at de danske ølproducenter - små som store - sikres ordentlige rammevilkår, som er forudsætningen for mangfoldigheden og kvaliteten samt danske bryggeriers konkurrencekraft på det europæiske og globale ølmarked."

Endelig er det laugets intention at følge de initiativer, som bl.a. Bryggeriforeningen og Danske Ølentusiaster har iværksat for at forebygge misbrug af alkohol - ikke mindst blandt børn og unge.

Som medlemmer af lauget kan optages medlemmer af Folketinget samt danske medlemmer af Europa-Parlamentet, der ønsker at støtte lauget formålsparagraf.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Pihl Lorentzen

Fhv. MF (V), fhv. næstformand for Færdselssikkerhedskommissionen, major
videregående officersuddannelse (Forsvarsakademiet og Hærens Officersskole 1990)

Benny Engelbrecht

MF (S)
folkeskole (Kildevældsskolen 1986)

Johs. Poulsen

Byrådsmedlem (R), Herning Kommune, formand for Kultur og Fritidsudvalget, fhv. MF (2005-11)
lærer (Herning Seminarium. 1980)

0:000:00