Kristiansen: Løkkes projekt bremses af Fogh

REFORMER: Det er ånden fra Fogh, der bremser Løkke i at lave reformer. Men de vil komme, hvis Løkke vinder næste valg. Det siger Foghs tidligere særlige rådgiver Michael Kristiansen.
Michael Kristiansen med sin daværende chef til 40 års fødselsdagsreception i maj 2004 for den senere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).
Michael Kristiansen med sin daværende chef til 40 års fødselsdagsreception i maj 2004 for den senere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).Foto: Altinget/Rasmus Nielsen
Morten Øyen

Hvis han vinder valget, så vil han være herre i eget hus.

Michael Kristiansen
Kommunikationsrådgiver

Det er tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussens meritter og drejebøger, der gør nye initiativer vanskelige for Lars Løkke Rasmussen. Det siger Michael Kristiansen, der tidligere har været pressechef for Venstre og særlig rådgiver for Anders Fogh Rasmussen:

"Lige nu er det sådan, at hver gang Løkke vil gøre noget nyt, svarer det til, at Fogh tog fejl. Og det har han ikke brug for, for så vil folk i hans eget bagland komme frem og sige, at Fogh han var god nok," siger Michael Kristiansen til Altinget.dk.

Det gør det begrænset, hvor hårdt Løkke kan gå frem med sin vision for Danmark, der for nyligt blev præsenteret på Venstres landsmøde. Løkkes vision tog afsæt i hans "drømme-tale", der omhandlede 10 konkrete mål for Danmark i 2020.

De går bl.a. ud på, at Danmark skal være blandt de 10 rigeste lande, have et af de 10 højeste arbejdsudbud i verden, være et af de tre lande med flest iværksættere, og dansk økonomi skal være blandt de fem stærkeste i verden.

Michael Kristiansen omtalte arven fra Fogh på en konference lørdag arrangeret af det politiske magasin Ræson.

Først herre i eget hus
Men ifølge Michael Kristiansen vil reformerne komme, hvis han vinder næste valg:

"Hvis han vinder valget, så vil han være herre i eget hus. Det sværeste bliver at vinde næste valg," siger han.

Men hvis han vinder næste valg?

"Hvis han skal leve op til sin drømmetale fra Venstres landsmøde, så vil der komme reformer. Man kan godt sige, at det blot var målsætninger, og det er ikke sikkert, man når dem. Men i virkeligheden er det udtryk for en meget klarere reformvillighed, end Anders Fogh Rasmussen havde."

Så man kan godt vente sig reformer?

"Det kan man godt. Det er i hvert fald dét, der skal til for at nå de målsætninger, han har sat op."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Michael Kristiansen

Direktør, Kristiansen+Partners, journalist, tv-vært, fhv. særlig rådgiver, statsminister Anders Fogh Rasmussen (V)
journalist (DJH. 1989)

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

Anders Fogh Rasmussen

Formand og stifter, Rasmussen Global og Alliance of Democracies Foundation, seniorrådgiver, Citigroup, fhv. generalsekretær, Nato, fhv. statsminister (V), partiformand & MF
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1978)

0:000:00