Alternativt flertal kræver flere penge til kødkontrol

KØDKONTROL: Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) kan se frem til et flertal imod sig, hvis ikke hun disker op med flere penge til kødkontrollen.
Dansk Folkeparti er uenig med regeringen omkring ændringer i kødkontrollen. Nyt møde i sagen i dag, torsdag.
Dansk Folkeparti er uenig med regeringen omkring ændringer i kødkontrollen. Nyt møde i sagen i dag, torsdag.Foto: www.colourbox.com
Ida Skytte

Både oppositionen og Dansk Folkeparti har et krav om kontanter med, når forligspartierne og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) mødes i dag, torsdag, for at fortsætte forhandlingerne om fødevarekontrollen.

Under tirsdagens møde meldte ministeren ud, at der skal omrokeres blandt kontrollanterne og fremover satses på dybdegående kontrolkampagner. Og pengene til det skal skaffes ved at fjerne knap 14.000 rutinebesøg om året.

Men det vil hverken Socialdemokraterne eller Dansk Folkeparti være med til.

"Jeg synes, at det, som ministeren lægger op til, er lige voldsomt nok. Så vi må se, hvad ministeren dukker op med af rå kontanter til næste møde," siger René Christensen, fødevareordfører for DF.

Jeg synes, at det, som ministeren lægger op til, er lige voldsomt nok. Så vi må se, hvad ministeren dukker op med af rå kontanter til næste møde.

René Christensen
Fødevareordfører, Dansk Folkeparti

Også alternativt flertal til gebyrer
Ordføreren har tidligere foreslået, at fødevarebranchen selv skal betale en del af regningen for kontrolbesøgene, men afviser Eva Kjer Hansen. Begrundelsen for det er, at det er for besværligt at administrere, siger DF'eren.

I første omgang er det forslag dermed taget af bordet - selv om partiet kan skaffe flertal uden om regeringen til at gennemføre det. Dog kan det blive hevet tilbage i forhandlingerne, hvis ikke ministeren hoster op med nye penge, lyder det.

"Det er skudt til hjørne nu. Men det ligger og ulmer, hvis ikke der kan findes flere penge," siger René Christensen.

Alle støtter altså de mere dybdegående kontroller - omkring 1000 årligt. Nu mangler blot enighed om, hvor pengene skal komme fra.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra fødevareminister Eva Kjer Hansen til DF's udtalelser.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Eva Kjer Hansen

Direktør, Dialog mod Vold, AskovFonden, vicepræsident for ALDE (Alliancen af Liberale og Demokratiske partier i Europa) 2023-, fhv. minister og MF (V)
journalistisk tillægsuddannelse (DJH 1991), cand.polit. (Københavns Uni. 2012)

René Christensen

MF (M), 1. viceborgmester, Guldborgsund
automekaniker (Horbelev Autoservice. 1989)









0:000:00