Obama kommer til København

PRÆSIDENT-BESØG: Den amerikanske præsident Barack Obama besøger København til Den Olympiske Komités møde i oktober, siger Chicagos borgmester. "Fantastisk nyhed," mener Ritt Bjerregaard.
Den amerikanske præsident kommer til Danmark i oktober.
Den amerikanske præsident kommer til Danmark i oktober. Foto: www.barackobama.com

Nu får vi endelig lov at se ham. Barack Obama kommer nemlig til København den 1. oktober i år. Besøget skyldes et forsøg på at få de Olympiske Lege til hans hjemby, Chicago, i 2016.

Rygterne bekræftet
Det har længe svirret med rygter om, at Obama ville komme til København, og nu skulle den altså være god nok. Det er byens egen borgmester, Richard M. Daley, der på TV-stationen CBS og i lokale medier har meddelt, at præsidenten kommer til Danmark.

"Det er det tætteste, som vi kommer på en garanti, uden at det er fra Obamas egen mund. Men det er selvfølgelig afstemt med præsidenten. Vi regnede dog også med, han kom - både Blair, Chirac og Putin er før selv mødt op og har talt for, at deres land skulle huse De Olympiske Lege. Vi regner med, at Obama kommer til åbningssesionen i Operaen den 1. oktober og afleverer en af sine fantastiske taler," siger formand for Danmarks Idræts Forbund Niels Nygaard til Berlingske Tidende.

Overborgmester er glad
På Københavns Rådhus ser Ritt Bjerregaard frem til besøget;

"Det er da en hel fantastisk nyhed. Jeg glæder mig da. Og det er på hele Københavns vegne som overborgmester. Nu skal vi bare sørge for at trække Obama ud af mødelokalerne og ud i byen, så borgerne kan møde ham i virkeligheden og ikke bare ser nogle sorte limousiner, der suser forbi," siger Ritt Bjerregaard til B.T.

Også de andre kandidatbyer - Rio de Janeiro, Tokyo og Madrid - møder op med deres statsoverhoveder, men efter at Obama har meldt sig på banen, har Chicago nu hugget førertrøjen, siger den tidligere spanske præsident for OL, Juan Antonio Samaranch, til nyhedsbureauet AFP, ifølge Berlingske Tidende.

Obama ventes i øvrigt også til Danmark i forbindelse med klimatopmødet i december.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ritt Bjerregaard

Fhv. minister (S) & MF, fhv. EU-kommissær, fhv. overborgmester, København
lærer (Emdrupborg 1964)

Niels Nygaard

Formand, DIF & Team Danmark Kommerciel, bestyrelsesmedlem, musikspillestedet Train, Club La Santa, Krogagerfonden fhv. formand for Dansk Idrætsforbund (DIF)
student (Skive Gymnasium 1972)

Barack Obama

Fhv. præsident, USA (Demokraterne)
Cand.jur. (Harvard 1991)

0:000:00