Karen Jespersen
Ny meningsmåling viser, at 66 procent af danskerne ikke har noget imod, at Karen Jespersen blander sig i udlændingedebatten. (Foto: Henrik/Altinget.dk)

Meningsmåling: OK at Karen J. blander sig i udlændingedebatten

18. marts 2009 kl. 7:00
MÅLING: Et flertal af danskerne mener, at det er okay, at velfærdsminister Karen Jespersen (V) blander sig i debatten om muslimer og islam. Oppositionen kritiserer fortsat, at det sker på bekostning af det sociale område.
| Flere
Oppositionen har gennem længere tid kritiseret Karen Jespersen for at bruge for meget tid på islam og muslimer i stedet for at tage sig af problemerne på det sociale område. En undersøgelse, som Altinget har fået foretaget hos analysebureauet A&B Analyse, viser, at 66 procent af danskerne synes, at det er okay, at velfærdsministeren blander sig i debatten.

Fastholder kritikken

Özlem Cekic, socialordfører for SF, der hidtil har stået i spidsen for kritikken, ser ikke noget generelt problem ved, at Karen Jespersen har en holdning til muslimer. Problemet er det manglende fokus på socialt udsatte.

"Hun kan mene og sige, hvad hun vil. Problemet er, at tiden går fra de sociale problemstillinger, som vi arbejder med. Det er ikke mere end et par uger siden, at hun igen var i en debat om muslimer, hvor hun aflyste et møde, hvor vi skulle tale om førtidspensionister. Så jeg synes, at det er et problem, at hun hellere vil tale om imamer i København, samtidig med at møder om førtidspensionister bliver aflyst," siger hun.

Undersøgelsen viser imidlertid, at også oppositionspartiernes vælgere bakker op om, at Karen Jespersen deltager i udlændingedebatten.

De resultater overrasker Özlem Cekic:

"Jeg kan ikke genkende det billede. En undersøgelse fra A4, som endnu ikke er offentliggjort, viser et andet resultat, hvor størstedelen af SF's og Socialdemokraternes vælgere synes, at hun taler alt for meget om muslimer."

Hun har jo ytringsfrihed
Undersøgelsen overrasker imidlertid ikke Mette Frederiksen (S) og Line Barfod (EL), der også fastholder deres tidligere kritik:

"Selvfølgelig har hun samme ret til at bruge sin ytringsfrihed som alle andre. Det, der er problemet, det er, at hun ikke varetager de funktioner, som hun egentlig skulle som minister. Hun er så optaget af at skælde ud på muslimer, at hun ikke bruger tid på noget andet," siger Enhedslistens socialordfører Line Barfod.

Heller ikke Mette Frederiksen vil fratage ministeren hendes ytringsfrihed, men hun skal huske at fokusere på det væsentlige:

"Jeg blander mig ikke i, hvad hun diskuterer, men jeg savner, at velfærdsministeren deltager i de socialpolitiske diskussioner. Jeg vil ikke afvise, at en minister har energi til begge dele. Jeg kan bare konstatere, at Karen Jespersen har været meget fraværende i socialdebatten," lyder det.

Velfærdsminister Karen Jespersen ønsker ikke at kommentere meningsmålingen.

Dokumentaion

Spørgsmål:
Er det i orden, at Karen Jespersen deltager i debatten om muslimer og islam?

 

  Total
 Ja  66,1
 Nej  20,1
 Ved ikke   13,8

 

  

  DF K  V LA S R SF EL
 Ja75,2 71,1 69,1 75 59,9 25,1 53,2 52,9
 Nej14,4 14,5 19,9 25 26,7 19,4 30,1 41,2
 Ved ikke 10,4 14,5 11,0   013,4 22,6 13,7   5,9

 

 

 


Antallet af besvarelser: 1055
Målingen er udført af A&B Analyse for Altinget.dk i perioden 21. januar 2009 til 25 februar 2009.

 
Altinget | Social

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK