Bendt Bendtsen kørt væk i ambulance

SYGDOM: Bendt Bendtsen (K) fik tirsdag et ildebefindende under et gruppemøde på Christiansborg og blev efterfølgende kørt væk i en ambulance.
Bendt Bendtsen fik i dag et ildebefindende og måtte hentes i ambulance.
Bendt Bendtsen fik i dag et ildebefindende og måtte hentes i ambulance.Foto: Ole Toft/Altinget.dk
Den tidligere konservative leder, og nuværende spidskandidat til Europa-Parlamentet for de Konservative, måtte tirsdag hentes fra Christiansborg i en ambulance efter at have fået et ildebefindende til De Konservatives gruppemøde.

Han mistede ikke bevidstheden, og kunne ifølge øjenvidner selv gå ud til ambulancen, skriver politiken.dk. Han blev derfra kørt til tjek på Rigshospitalet, men havde overskud til at berolige folk omkring sig.


Kendte hjerteproblemer
Bendt Bendtsen lider af sygdommen atrieflimren, som giver uregelmæssige hjerterytmer, skriver tv2.dk

Sygdommen giver hurtige sammentrækninger i hjertets forkamre - ofte over 300 per minut. Bendtsen holdt sin sygdom hemmelig, indtil han var nødt til at få en opereration i 2002.

"Jeg havde det så dårligt, at jeg troede, jeg skulle dø. Det føltes, som om hjertet sad oppe i halsen på mig, og jeg blev tit svimmel og utilpas. Samtidig var jeg utrolig nervøs for, at nogen skulle opdage, at jeg var alvorligt hjertesyg," sagde Bendt Bendtsen om sygdommen i et interview til Hjerteforeningen i 2005.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bendt Bendtsen

Formand for Synergi, fhv. minister, partiformand, MF, MEP og byrådsmedlem (K), leder af Altingets maritime netværk
HH-enkeltfag i regnskab og driftsøkonomi (Tietgenskolen i Odense 1988), politibetjent (Politiskolen 1978)

0:000:00