Skattereform laves om med SF i regering

SF-LANDSMØDE: I sin tale på SF's landsmøde varslede Villy Søvndal et opgør med VKO's skattereform. Med SF i regering bliver rødvinsreformen ændret, lovede SF-formanden.
På talerstolen i kongrescentret i Århus varslede Villy Søvndal et opgør med skattereformen.
På talerstolen i kongrescentret i Århus varslede Villy Søvndal et opgør med skattereformen.Foto: Torbjørn Næs Bertelsen/Altinget.dk
Torbjørn Næs Bertelsen

På SF's landsmøde indledte Villy Søvndal et frontalangreb på regeringens skattereform. SF-formanden lovede, at skattereformen bliver ændret, hvis SF kommer i regering.

Reformen, der i brede kredse er blevet døbt rødvinsreformen, er af oppositionen længe blevet kritiseret for at være den skæveste i mand minde.

Reformen er et godt eksempel på, hvad den nye statsminister står for, fastslog Søvndal i sin indledende tale på landsmødets førstedag.

"Lars Løkke sad for bordenden - rødvinsreformen er hans reform. Lad mig sige det klart og tydeligt: Den skattereform er pilskæv. Jeg kan love jer for, at den bliver ændret, så snart vi får en ny regering," fastslog Søvndal.

Løkkes reform
Aftalen om skattereformen blev til efter et forløb, hvor oppositionens repræsentanter en for en blev smidt ud af forhandlingerne - uden at blive budt på hverken kaffe eller kage. Da oppositionen var ekspederet ud af lokalet, indgik regeringen en aftale med Dansk Folkeparti.

"Regeringen og Dansk Folkeparti valgte - midt under en alvorlig økonomisk krise, hvor der er brug for, at vi tænker på helheden - at forgylde bankdirektørerne med sekscifrede skattelettelser, mens den lavtlønnede lønmodtager og pensionisten fik en lang næse," sagde Søvndal.

SF-formanden undlod ikke at gøre opmærksom på, hvem det var, der stod som regeringens chefforhandler i forhandlingerne om skattereformen.

Lad mig sige det klart og tydeligt: Den skattereform er pilskæv. Jeg kan love jer for, at den bliver ændret, så snart vi får en ny regering.

Villy Søvndal
Formand, SF

"Den nye statsminister Lars Løkke Rasmussen var hovedarkitekten bag den såkaldte rødvinsreform."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Villy Søvndal

Fhv. udenrigsminister og partiformand (SF), byrådsmedlem, Kolding, formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget
Lærer (Kolding Seminarium 1980)

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00