Ellemann ansætter Brixtoftes økonomidirektør

18. juni 2009 kl. 12:30
SPIN: Karen Ellemann (V) har ansat Martin Vith Ankerstjerne som spindoktor. Han var økonomidirektør i Farum Kommune, da den nu bedrageridømte tidl. borgmester Peter Brixtofte sad ved roret.
| Flere

På Kommunikationsforums hjemmeside skilter den nyudnævnte pressechef ikke just med sin fortid som økonomidirektør for daværende borgmester Peter Brixtofte i Farum Kommune.

Da han i 2007 ansættes som analysechef i Radius Kommunikation fremgår det, at han tidligere har været ansat som økonomidirektør i en kommune.

S: Et foruroligende valg
Ellemanns valg af spindoktor møder kritik fra Socialdemokraterne.

"Det er da foruroligende, at en person som tidligere rådgav Peter Brixtofte i Farum kommune, nu skal forfremmes i Venstre til at rådgive vores indenrigsminister. Man kan frygte, at Farum-modellen nu for alvor er ved at finde sin vej til Slotsholmen", siger MF Rasmus Prehn (S) til den politiske blog Dansk Politik.

Benægter et cover-up
Overfor B.T. afviser Martin Vith Ankerstjerne, at han har forsøgt at skjule sin fortid i Farum:

"Jeg har ikke forsøgt at skjule det. Jeg løber ikke fra min fortid, og det var da en spændende periode i Farum, hvor jeg lærte en maase om kommunal virksomhed," siger Vith Ankerstjerne.

På spørgsmålet om hvorvidt det belaster ham at have arbejdet tæt sammen med Brixtofte, svarer den nye spindoktor:

"Jeg var ansat som embedsmand, så det vil jeg lade andre om at bedømme."

Martin Vith Ankerstjerne er i dag gift med Peter Brixtoftes tidligere sekretær i Folketinget, Karen Ankerstjerne.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK