Udlandsdanskere sagsøger alligevel ikke staten

UDLÆNDINGESERVICE: Foreningen Ægteskab Uden Grænser dropper sagsanlæg mod staten. De mangler beviser for vildledning og mangelfuld rådgivning.
"Vi har besluttet ikke at gå videre med et sagsanlæg mod den danske stat i denne omgang. Denne beslutning skyldes, at vi ikke har kunnet samle tilstrækkeligt bevis for mangelfuld vejledning og direkte vildledning til at danne grundlag for et kollektivt søgsmål".

Sådan siger Anne Zacho Møller, formand for foreningen Ægteskab Uden Grænser til Berlingske Tidende.

Foreningen har ellers tidligere truet med at trække staten for retten for mangelfuld vejledning eller direkte vildledning hos Udlændingeservice, der efter foreningens overbevisning ikke informerede borgerne om EU-reglerne og tilknytningskravet, der gør det muligt at omgå 24 års-reglen.

Men nu dropper foreningen altså planerne om et sagsanlæg.

»Langt de fleste af vores medlemmer har kontaktet Udlændingeservice telefonisk, og de står således uden bevis for den fejlagtige information, samt uden navn på den vejleder, de har talt med. Dette faktum gør næsten sagen endnu mere frustrerende for os og vore medlemmer,« siger Anne Zacho Møller til Berlingske Tidende.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00