Frank Jensen vil samarbejde med Radikale

VALGKAMP: Mens magtkampen mellem S og R fortsætter på Christiansborg, ser det anderledes ud på Københavns Rådhus. Her indgår de to partier valgteknisk samarbejde.
Oliver de Mylius
På Christiansborg fortsætter magtkampen mellem Socialdemokraterne og De Radikale, men på Københavns Rådhus er forholdet anderledes varmt. Her bliver der ikke diskuteret "ultimative krav", i stedet har de to partier indgået et valgteknisk samarbejde, så man deles om eventuelle overskydende stemmer ved kommunalvalget 17. november.

SF's Bo Asmus Kjeldgaard går selv efter overborgmesterposten, så Socialdemokraternes spidskandidat Frank Jensen har måttet se sig om efter andre samarbejdspartnere.

"Vi forventer at lave et valgteknisk samarbejde med De Radikale for at sikre maksimal udnyttelse af stemmerne. Vi har traditionelt haft et godt samarbejde med R, og det forventer jeg vil fortsætte," siger formand for Socialdemokraterne i København Jan Salling ifølge Politiken.

Frank Jensen vil sætte SF på plads
Valgkampen er i gang, og det ser ud til at blive tæt løb mellem S og SF. Ifølge den seneste Gallup-måling skiller kun 5 procentpoint de to partier ad. Tidligere pressesekretær i SF Peter Goll ser Frank Jensens politiske træk som et kraftigt signal til SF i kampen om overborgmester-posten:

"Det er et tegn på, at Frank Jensen vil sætte Bo Asmus Kjeldgaard på plads, og at Frank Jensen vil have de Radikale med, selvom han får rødt flertal," siger Goll til Politiken.

R har brug for hjælp
For De Radikale kommer det valgtekniske samarbejde med Socialdemokraterne som en vigtig håndsrækning. Den radikale miljø- og teknikborgmester Klaus Bondam står svagt i meningsmålingerne, og skal arbejde hårdt for at beholde sin borgmesterpost.

"Vi er klar over, at vi skal kæmpe hårdt, hvis vi skal fastholde syv mandater, og vi har brug for al den hjælp, vi kan få," udtaler han ifølge Berlingske Tidende.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bo Asmus Kjeldgaard

Direktør, Greenovation, medstifter og -ejer af AquaGreen License ApS, bestyrelsesmedlem, Rådet for Grøn Omstilling (RGO)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1988)

Frank Jensen

Fhv. justits- og forskningsminister og MF (S), fhv. S-næstformand, fhv. overborgmester
cand.oecon. (Aalborg Uni. 1986)

Klaus Bondam

Direktør for krydstogtnetværkene CruiseCopenhagen og Cruise Baltic i Wonderful Copenhagen, fhv. borgmester for teknik- og miljø og beskæftigelse- og integration (R), Københavns Kommune
skuespiller (Skuespillerskolen ved Odense Teater 1992), toldbetjent (Distriktstoldkammer 1 1985), EDB-assistent (Købmandsskolen 1983)

0:000:00