DF udpeger Messerschmidts efterfølger

ROKADE: Dansk Folkeparti gennemfører nu en mindre ordførerrokade. Hullet efter Morten Messerschmidt skal blandt andet udfyldes.
Hvem skal tegne energi- og klimapolitikken i DF efter Morten Messerschmidt? Det afgøres netop nu.
Hvem skal tegne energi- og klimapolitikken i DF efter Morten Messerschmidt? Det afgøres netop nu.
Ida Skytte
Ordførerkabalen i Dansk Folkeparti falder formentlig endeligt på plads torsdag til partiets septembergruppemøde.

Onsdag skulle gruppeformand Kristian Thulesen Dahl ifølge Altingets oplysninger tage stilling til de ønsker til poster, som ordførerne ytrede til sommergruppemødet, og det skulle derefter drøftes på et gruppeledelsesmøde onsdag aften.

Per Dalgaard i spil
Behovet for en rokade bunder først og fremmest i Morten Messerschmidts afgang til Bruxelles. Mange har siden gisnet om, at det sandsynligvis bliver hans efterfølger i Folketinget, Per Dalgaard, der også skal overtage klimaordførerskabet.

Og så har Jørn Dohrmann meldt ud, at han ikke længere ønsker at være fødevareordfører og formand for fødevareudvalget. I den forbindelse er især Marlene Harpsøe blevet nævnt som mulig efterfølger, men her er billedet mere uklart.

Det har også været på tale at rykke rundt på opgaverne hos de forskellige ordførerskaber. Og en central kilde i partiet har desuden nævnt den mulighed, at DF vil opgive formandsposten i udvalget til gengæld for en anden post - og så overlade udvalget til for eksempel Venstre, som dermed kunne sætte mere fokus på landbruget.

Det er uvist, hvornår de nye navne bliver offentliggjort. Men det sker helt sikkert inden Folketingets åbning på tirsdag.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

Jørn Dohrmann

fhv. MEP (DF), fhv. MF
automatikmekaniker (1988)

Per Dalgaard

Fhv. MF (DF) og byrådsmedlem, Syddjurs
datanom (1983), pladesmed (1964)

0:000:00