Eva Kjer skal redegøre for kødskandale

GAMMELT KØD: Efter DR's afsløring af supermarkedernes snyd med ompakning af gamle fødevarer, kræver S og SF handling fra ministeren.
Christian Juhl Mølgaard
DR's forbrugermagasin Kontant dokumenterede tirsdag aften, hvordan en stribe store supermarkeder har ompakket gammelt kød og fisk og solgt det som nyt og friskt. 

Det får nu S og SF til at afkræve fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) et svar og en handlingsplan. 

S foreslår en hastehøring
Socialdemokraternes forbrugerordfører, Benny Engelbrecht, vil bede fødevareministeren om en redegørelse og foreslå Folketingets Fødevareudvalg at arrangere en hastehøring, hvor eksperter, forbrugerorganisationer og fødevarebranchen kan komme med forslag til, hvordan der kan organiseres en forbedret fødevarekontrol. 

Det siger han til Ekstra Bladet.

Ministeren skal i samråd
SF's fødevareordfører, Kristen Touborg kalder virksomhedernes egenkontrol "en ren kødstinker" og vil nu kalde ministeren i samråd:

"Jeg fatter ikke, at fødevareministeren kan blive ved med at overbevise sig selv om, at egenkontrollen kan blive ved med at stå alene, uden yderligere kontrol fra myndighedernes side, der kan sikrer forbrugerne, at de ikke køber fordærvede fødevarer," siger Kristen Touborg til Ekstra Bladet og fortsætter:

"Jeg har nu en forventning om - under et kommende samråd - at fødevareministeren, ikke bare giver os en orientering om sagen, men at hun nu også kommer med konkrete handleplaner, så disse ulovligheder kan stoppes."
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Eva Kjer Hansen

Direktør, Dialog mod Vold, AskovFonden, vicepræsident for ALDE (Alliancen af Liberale og Demokratiske partier i Europa) 2023-, fhv. minister og MF (V)
journalistisk tillægsuddannelse (DJH 1991), cand.polit. (Københavns Uni. 2012)

Benny Engelbrecht

MF (S)
folkeskole (Kildevældsskolen 1986)

Kristen Touborg Jensen

Spidskandidat til byråd (SF), Lemvig, fhv. MF (SF), fhv. byrådsmedlem, Lemvig Kommune
landbruger (Lægård Landbrugsskole 1965)









0:000:00