Inger Støjberg bliver ikke nødvendigvis som beskæftigelsesminister, hvis puslespillet i en stor rokade skal gå op. Men minister fortsætter hun med at være, er kilder på Christiansborg enige om. (Foto: Les Kaner)

Kommentatorer: Støjberg bliver som minister

14. januar 2010 kl. 12:45
ROKADE: Inger Støjberg (V) bliver siddende som minister, men i en større rokade er hun ikke nødvendigvis sikret at blive i Beskæftigelsesministeriet, siger politiske kommentatorer.
| Flere

Christiansborg summer af rygter og formodninger om, hvilke ministre Løkkes rokade vil flytte rundt på, og hvilke der helt ryger ud af stolen. Flere kilder, som Altinget | Arbejdsmarked har talt med, er enige om, at Støjberg ikke umiddelbart er i farezonen.

"Jeg tror ikke, hun ryger ud. Jeg tror, Venstres ledelse stadig har et godt øje til hende, selvom hun kunne have været mere offensiv som beskæftigelsesminister. Både Inger Støjberg og Karen Ellemann har været ministre i kort tid. Jeg tror, man tænker, de skal have en chance, og at det vil være for hurtigt at skille sig af med dem" siger politisk kommentator på B.T., Helle Ib.

Hun tør dog ikke spå om, om Støjberg får lov at blive, hvor hun er.

"Jeg er ikke helt sikker på, om hun kommer til at fortsætte som beskæftigelsesminister, for det kan jo ende med en større rokade af pladser, der skal byttes rundt på. Men jeg tør ikke sige, hvor hun så kunne ende. Med Inger Støjberg er vi nede i den gruppe af driftssikre politikere, som man egentlig kan sætte ind mange steder," siger Helle Ib og pointerer, at Støjberg heller ikke står til forfremmelse på ministerposten.

Indrømmelse af fejl at fyre Støjberg
Journalist og politisk kommentator på Altinget | Christiansborg Erik Holstein er enig.

"Det er ikke helt sikkert, hun ikke bliver flyttet, men det er mest sandsynligt, hun bliver på posten, og det vil være mest logisk, fordi hun er ny og skal have en chance. Det ville være hardcore at flytte hende, men bliver det den store rokade, så vil det komme langt nede i prioriteringsrækken, om det er bekvemt eller ej for Støjberg at blive flyttet. Derfor kan hun risikere at blive flyttet til et andet ministerium, hvis puslespillet falder bedst på plads på den måde," siger han og forudser, at Støjberg næppe helt mister sin ministertaburet.

"Det allervæsentligste og den mest banale grund er, at hun blev minister for under et år siden. Det ville for Løkke være at indrømme en fejl, hvis han skal fyre hende nu. Der skal ret graverende ting til, hvis man fyrer en minister efter så kort tid," siger Erik Holstein.

Ingen fordel at være kvinde
Kilder med kendskab til Venstre peger på, at der både i toppen og andre dele af partiet ikke er udpræget tilfredshed med beskæftigelsesministeren, fordi hun mangler gennemslagskraft og empati for de ledige.

Men det har også været vanskeligt for Støjberg at gøre posten til sin egen, påpeger Helle Ib. Partitoppen håndterer nemlig den politiske tilgang til ledighedsproblemet.

"Inger Støjberg har haft den lidt utaknemmelige tjans at skulle føre andres politik ud i livet. Selvfølgelig er hun inde i mere detaljerede ting, men de store linjer har jeg en klar fornemmelse af, at Inger Støjberg ikke selv lægger."

Endelig tales der i Christiansborgs kroge også om, at det vil være et dårligt træk af Løkke at fyre en ung, kvindelig minister. Den udlægning tror hverken Helle Ib eller Erik Holstein dog på.

"Det vil ikke være afgørende. Hvis han synes, hun er en egentlig belastning, så ville hun ryge, og han ville indsætte en anden ung kvinde i stedet. Malou Aamund står forrest på den konto. Så det vil ikke redde hende at være kvinde," siger Holstein.

 
Altinget | Arbejdsmarked

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK