Lægeforeningen: Ressourceproblemer i psykiatrien

PSYKIATRI: Regeringens udmelding om, at unge førtidspensionister skal have revurderet deres sag, skal følges op med flere ressourcer til psykiatrien, mener Lægeforeningen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) udmelding om, at unge ikke skal kunne opnå livsvarrig førtidspension i fremtiden, bliver modtaget positivt af Lægeforeningen.

Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen, mener, det er positivt, at regeringen har øje på disse menneskers problemer, men understreger samtidig ressourceproblemer i psykiatrien.

"Men vi taler om syge mennesker, og hvis de syge skal blive raske, så kræver det behandling. I dag har psykiatrien lange ventelister og så store ressourceproblemer, at læger i frustration går i pressen og fortæller, hvordan de må udskrive patienter, før de syge er klar til det," siger Mads Koch Hansen i en pressemeddelelse.

Mads Koch Hansen understreger, at bedre forhold i psykiatrien er også afgørende for at forebygge, at unge kommer på førtidspension.

Fakta

Psykiatrien halter i forvejen bagefter resten af sundhedsvæsnet, når det gælder ressourcer. Tal fra Danske Regioner viser, at væksten i ressourcer til psykiatrien ikke er nær så stor som i den del af sundhedsvæsenet, der beskæftiger sig med fysiske lidelser. Oveni kommer, at de satspuljer, som finansierer en del af indsatsen inden for psykiatrien, risikerer at blive mindre fra næste år.

Psykiske lidelser var årsag til 8.700 nye førtidspensionister i 2009. Hos unge under 30 skyldes fire ud af fem førtidspensioner psykiske lidelser, viser tal fra Ankestyrelsen. Siden 2000 er andelen af psykisk syge blandt de nye førtidspensionister steget.


Kilde: www.laeger.dk

"Derfor håber jeg, at regeringen følger op med det nødvendige økonomiske løft til de psykiatriske patienter," siger Mads Koch Hansen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mads Koch Hansen

Bestyrelsesformand Det Nationale Sorgcenter, seniorrådgiver, Rud Pedersen,
speciallæge i anæstesiologi

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00