Søren Lauridsen, pressechef for Venstre 2008
(Foto: Heissel/Altinget.dk)

Venstres pressechef fratræder

19. februar 2010 kl. 13:57
NYHED: Ny struktur i Venstres sekretariat på Christiansborg betyder et farvel til Venstres pressechef, Søren Lauridsen.
| Flere

Venstres Pressetjeneste og Politisk Økonomisk Sekretariat skal sammenlægges til én enhed: "Center for Kommunikation og Politik".

Det fremgår af en pressemeddelelse fra partiet.

"Desværre betyder beslutningen også, at både pressechef Søren Lauridsen og PØ-chef Søren Mejrup Jensen efter henholdsvis 7 og 11 år på Christiansborg har valgt at takke nej til at fortsætte," siger Venstres gruppeformand, Hans Christian Schmidt, i pressemeddelelsen.

"Enhver organisation har en forpligtigelse til at forny sig, ikke mindst når omverdenen forandrer sig," lyder forklaringen fra Søren Lauridsen og PØ-chef Søren Mejrup Jensen. 

"Venstres konsulenter i både Pressetjenesten og PØ har kompetencer, der går på tværs af de to afdelingers gamle arbejdsdeling. Derfor er den rigtige beslutning at blande kortene på ny, så vi får maksimal udnyttelse af alles spidskompetencer. Også selv om den beslutning indebærer, at ens egen stilling kommer i spil," siger de i samme meddelelse.

Tabt terræn
Det har længe knaget i Venstres pressetjeneste. Efter i mange år at have været de andre partier overlegen på Christiansborg, har særlig DF's og SF's pressetjeneste halet ind.

Kilder internt i partiet har til Altinget.dk udtalt, at de særligt har savnet en mere proaktiv pressechef.

Stillingen som chef for Venstres nye Center for Kommunikation og Politik bliver slået op snarest.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK