Skærpet skolestrid mellem R og SF

SKOLESTRID: Den radikale Manu Sareen får kontant igen for sit angreb på SF-leder Villy Søvndal i striden om de kønsopdelte møder på Holbergskolen.
Integrationsordfører Astrid Krag og HB-medlem Serdal Benli er blandt de SF'ere, der nu slår hårdt tilbage mod den radikale politiker Manu Sareen.
Integrationsordfører Astrid Krag og HB-medlem Serdal Benli er blandt de SF'ere, der nu slår hårdt tilbage mod den radikale politiker Manu Sareen.Foto: SF
Erik HolsteinPeter Baggesgaard Hansen

Manu Sareen støtter en skole, der "pleaser nogle få reaktionære mænd", og han "giver køb på grundlæggende værdier". Således lyder flere SF'eres kritik af den radikale folketingskandidat og kommunalpolitiker Manu Sareen, der har forsvaret det omstridte kønsopdelte forældremøde på Holbergskolen.

Kulturrelativistisk sump
Sareen angreb torsdag SF-formand Villy Søvndals kritik af Holbergskolen, og det får nu SF's integrationsordfører Astrid Krag til at skyde tilbage:
"Manu gør de kvinder, der bliver undertrykt, en bjørnetjeneste, når han på den måde hænger fast i den kulturrelativistiske sump," siger Astrid Krag og tilføjer:

"Skolen bøjer sig for nogle forstokkede fædres argumentation om, at deres koner ikke må gå til møder, hvor der deltager både kvinder og mænd. Den slags må alle tage skarpt afstand fra."

"Manu har givet udtryk for, at man godt kan holde forældremøder, hvor kun det ene køn er inviteret. Det er jeg rygende uenig i," siger SF's Kamal Qureshi og tilføjer:
"Jeg har ikke noget imod mødrecafeer og den slags, men når det får karakter af et forældremøde, er det helt afgørende at få begge køn med. Man får ikke styr på drengene uden at involvere indvandrerfædrene." 

Sareen våser
Serdal Benli, der sidder i SF's hovedbestyrelse og er formand for beskæftigelses- og integrationsudvalget i Gladsaxe, går direkte i clinch med Sareen, som han beskylder for at "bukke under for reaktionære tanker":

"Det er utroligt, at Sareen støtter en udvikling, hvor offentlige institutioner bøjer af for et mandschauvinistisk mindretal. Det er tværtimod disse mænds verdenssyn, der skal bekæmpes," siger Serdal Benli.

Manu Sareen beskyldte torsdag Søvndal for "ikke at kende sin egen historie", fordi "idéen til kvindemøder er både god og gammel og brugt på ø-lejre og i basisgrupper".

"Men det er jo det rene vås," siger Serdal Benli og fortsætter:

"Der var dengang tale om kvindegrupper lavet af kvinder, for kvinder, til kvinders frigørelse. Det er det stik modsatte, der er tale om på Holbergskolen."

"Han ved ikke, hvad han taler om"
Manu Sareen anerkender problemet: "Jeg er enig i, at det er et fuldstændig sindssygt kvindesyn."

Men samtidig afviser han kritikken:

"Serdal Benli ved ikke, hvad han taler om. Vi kan vælge to ting. Enten kan vi sætte os ned på vores flade røv og vente på, at de her mænd bliver ligesom os. Det tager en generation eller to. Eller også kan vi gå foran og prøve at finde nogle løsninger."

Ifølge Manu Sareen er det på høje tid, der bliver taget den slags initiativer:

"Vi mister børnene med et brag i øjeblikket. Og jeg har ikke hørt Villy Søvndal eller Serdal Benli komme med et eneste brugbart alternativ. Derfor skal de klappe i deres små hænder over, at der er nogle mennesker rundtomkring, der prøver at finde nogle løsninger," siger Manu Sareen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Astrid Krag

MF (S), fhv. social- og ældreminister
student (Tørring Amtsgymnasium. 2001)

Serdal Benli

Viceborgmester (SF), Gladsaxe Kommune
cand.scient.soc. i socialvidenskab og kommunikation (Roskilde Uni. 2005)

Kamal Qureshi

Læge, fhv. MF (2001-11 for SF)
cand.med. (Københavns Uni. 2000)

0:000:00