Fischer Boel i universitetsbestyrelse

BESTYRELSESPOST: EU's tidligere landbrugskommissær Mariann Fischer Boel (V) skal sidde i bestyrelsen for Aarhus Universitet.
Mariann Fischer Boel, der sidste år stoppede som Danmarks repræsentant i EU-kommissionen, skal fremover sidde i bestyrelsen for Aarhus Universitet. Det oplyser universitetet selv i dag i en pressemeddelelse.

Formanden for Aarhus Universitets bestyrelse, Jens Bigum, er tilfreds med at få tilført den tidligere landbrugskommissær.

"Vi lægger stor vægt på, at bestyrelsen er bredt sammensat med medlemmer, der kan bidrage med forskellige kompetencer, perspektiver og ideer. Derfor bliver det uden tvivl en gevinst for bestyrelsen på Aarhus Universitet at kunne trække på en erfaren politisk, europæisk profil som Mariann Fischer Boel,'' siger han.

Fischer Boel selv er også glad for at blive en del af bestyrelsen for det århusianske universitet.

"Det er et uhyre spændende område. Forskning og uddannelse er de allervigtigste råstoffer i Danmark i dag. Og at komme til at arbejde med det på så stort et universitet som Aarhus Universitet glæder jeg mig fantastisk meget til,'' siger hun.

Udover Mariann Fischer Boel får bestyrelsen for Aarhus Universitet også tilgang af Margareta Wallin Peterson, der er prorektor ved universitetet i Göteborg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mariann Fischer Boel

Fhv. EU-kommissær for landbrug og landdistriktsudvikling 2004-09, fhv. minister, MF 1990-2004 og byrådsmedlem, Munkebo (V)
Højere handelseksamen (1965)

0:000:00