Ellemann og KL kræver kommuner op i fart

HUSDYRGODKENDELSER: Kommunerne skal se at få fart på sagsbehandlingen af husdyrgodkendelserne, lyder det i et fælles brev fra KL og Miljøministeriet.
Anders Jerking
KL og miljøminister Karen Ellemann (V) er nu så bekymrede over sagspuklen med husdyrgodkendelser, at de har skrevet et fælles brev til landets kommuner med opfordringen om at komme op i gear.

Baggrunden er, at der i efteråret 2009 blev ydet en markant ekstra-indsats i kommunerne, så der blev høvlet en del af sagspuklen. I de første tre måneder af 2010 er tempoet imidlertid igen faldet, så puklen nu ikke bliver mindre. Med det nuværende tempo er der derfor ikke udsigt til, at sagspuklen forsvinder i 2010, som det ellers er aftalt mellem KL og Miljøministeriet.

"Der er derfor stadig et meget stort og akut behov for en både fortsat og samtidigt forstærket indsats fra kommunernes side, hvis aftalens mål om afvikling af hele sagspuklen skal være opfyldt i 2010," skriver Karen Ellemann og KL's Jan Trøjborg i brevet.

Med aftalen mellem KL og ministeriet fulgte betydelige ekstra tilskud til kommunerne. Hvis den enkelte kommune ikke når de opstillede mål, skal kommunen betale dele af tilskuddet tilbage.

Det er ikke kun i kommunerne, at det går skævt med husdyrgodkendelserne. I Miljøklagenævnet er sagsbehandlingstiden også steget, og i Folketinget er en  lovændring om husdyrgodkendelser blevet udskudt. Det skyldes, at miljøminister Karen Ellemann endnu ikke har fået en aftale på plads med Radikale, som sammen med DF er aftalepart i husdyrloven.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jan Trøjborg

Fhv. borgmester (S), Horsens kommune, fhv. minister, fhv. MF
murer, ingeniør

Karen Ellemann

Generalsekretær, Nordisk Ministerråd, fhv. minister, MF (V) og medlem af Folketingets Præsidium
lærer (N. Zahles Seminarium. 2004)

0:000:00