Karsten Dybvad
Formanden for DI, Jesper Møller, præsenterer Karsten Dybvad på DI's Erhvervspolitiske Topmøde 2010. (Foto: Thit Andersen/Altinget.dk)

Karsten Dybvad ny adm. direktør i DI

28. september 2010 kl. 11:06
NYT JOB: Departementschef i Statsministeriet Karsten Dybvad bliver ny adm. direktør i DI. Han afløser adm. direktør Hans Skov Christensen, der har bestridt posten siden dannelsen af Dansk Industri i 1992.
| Flere

Statsministeriets departementchef, Karsten Dybvad, tiltræder jobbet som DI's nye administrerende direktør den 1. december, og indtil da vil Hans Skov Christensen fortsat varetage posten.

"Karsten Dybvad er en meget kompetent embedsmand og en dygtig departementschef, og jeg har sat stor pris på vores samarbejde," siger statminister Lars Løkke Rasmussen (V) og fortsætter:

"Dansk Industri er en vigtig samarbejdspartner ikke mindst i regeringens vækstforum, og jeg ser derfor frem til at fortsætte det gode samarbejde med Karsten Dybvad under nye former."

Hvem skal så efterfølge Dybvad?
Regeringens øverste ministre - herunder blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen og udenrigsminister Lene Espersen (K) - kommer til at sidde med i et ansættelsesudvalg, der vil ansætte den nye departementschef.

Det vil formentlig ske snarest muligt, vurderer politisk kommentator og liberal blogger Jarl Cordua.

Han mener, at det er overvejende sandsynligt, at den nye departementschef i Statsministeriet rekrutteres fra et af tre andre tunge ministerier øverst i hierarkiet.

Det vil sige, at den nye departementschef i så fald enten bliver Christian Kettel Thomsen fra Finansministeriet, Michael Dithmer fra Økonomi- og Erhvervsministeriet eller Claus Grube fra Udenrigsministeriet.

"Uanset hvem man vælger, vil det udløse en rokade - større eller mindre - nedad i hierarkiet," vurderer Jarl Cordua.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK