Henriette Kjær trækker sig som politisk ordfører og gruppeformand

AFSKED: Konservative meddeler i en pressemeddelelse, at Henriette Kjær har trukket sig fra sine poster som politisk ordfører og gruppeformand. Hun genopstiller ikke ved næste folketingsvalg.
Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Christian Juhl Mølgaard
Fakta
Carina Christensen indstilles som ny politisk ordfører, Tom Behnke som ny gruppeformand og Mike Legarth som ny næstformand for folketingsgruppen.

Kilde: Lars Barfoed (K)

Det Konservative Folkepartis Henriette Kjær har trukket sig fra sine poster som politisk ordfører og gruppeformand og vil ikke genopstille ved næste folketingsvalg.

"Jeg har efter nøje overvejelse besluttet mig for at bede Lars Barfoed om at blive fritaget for mine hverv som gruppeformand og politisk ordfører. Jeg fortsætter i Folketinget frem til det kommende folketingsvalg og vil passe de arbejdsopgaver, jeg bliver stillet overfor. Men jeg har besluttet ikke at genopstille ved næste folketingsvalg trods den varme støtte, jeg modtog ved min opstillingsgeneralforsamling i Århus i mandags," siger hun i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Alle har ret til et vist privatliv. I den senere tid har det stået mig lysende klart, at hvis denne ret også skal gælde mig, så kan jeg ikke fortsat have et arbejdsliv i politik."

Hun meddeler i pressemeddelelsen, at hun ikke har yderligere kommentarer til sin beslutning, og stiller ønsker at stille op til interviews.

Det Konservative Folkepartis partileder Lars Barfoed udtaler:

"Jeg har stor respekt for Henriette Kjærs beslutning om at trække sig fra sine politiske poster i partiet. Hun har været udsat for voldsom mediestorm på baggrund af privatøkonomiske anliggender, der i den seneste tid desværre har skygget for hendes store politiske indsats for vores parti. Henriette Kjær har samtidig oplyst mig, at hun ikke genopstiller ved næste folketingsvalg. Det beklager jeg meget, for hun er en dygtig politiker og en god konservativ kammerat," siger Lars Barfoed og fortsætter:

"På dagens gruppemøde vil jeg indstille Carina Christensen som ny politisk ordfører, Tom Behnke som ny gruppeformand og Mike Legarth som ny næstformand for folketingsgruppen."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henriette Kjær

Public affairs-direktør, Geelmuyden Kiese, fhv. minister (K) & MF
student (Viby Amts Gymnasium 1985)

Lars Barfoed

Kandidat til Europa-Parlamentet (M), formand for Det Kongelige Teater, Foreningen Norden og Danmarks Underholdningsorkester, selvstændig med Lars Barfoed & Company,, næstformand, By & Havn
cand.jur. (Københavns Uni. 1981), CBS Executive Bestyrelsesuddannelse (2016), Harvard Kennedy School Executive Education (2017)

Carina Christensen

Adm. direktør, erhvervsorganisationen Grakom
cand.negot. (SDU 1998)

0:000:00