Socialminister stiger i popularitet

MÅLING: Benedikte Kiær (K) ligger på en 12. plads ud af 19 i en meningsmåling, hvor danskerne giver ministrene karakterer. Dermed er hun rykket to pladser op.
Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Trods krise i Konservative kan socialminister Benedikte Kiær glæde sig over, at hun er blevet mere populær hos vælgerne.

Det viser en meningsmåling fra A&B Analyse, hvor man på Altinget.dks vegne har bedt 1.052 danskere give den enkelte minister en karakter fra 0 til 10, hvor 0 er det absolut ringeste, mens 10 er bedst. I gennemsnit har hun fået karakteren 3,9, hvilket sammenlignet med de 18 andre ministre rækker til en 12. plads.

Med den måling i ryggen kan socialministeren ikke kalde sig blandt regeringens mest populære ministre.

Men i forhold til A&B Analyses måling i juni 2010 vurderer vælgerne hende mere positivt. Her fik hun karakteren 3,7, hvilket kun rakte til en 14. plads.

I vælgernes øjne har hun ikke lavet noget godt, men heller ikke noget dårligt.

Johannes Andersen
Valgforsker, Aalborg Universitet

Ikke godt eller skidt
Valgforsker ved Aalborg Universitet Johannes Andersen mener, at Benedikte Kiær kan være nogenlunde tilfreds, hvis man ser målingen i lyset af den konservative vælgerkrise. At hun ikke er placeret højere, har dog også andre årsager vurderer han.

"I vælgernes øjne har hun ikke lavet noget dårligt, men heller ikke noget godt. Hun har ikke formået at komme helt ud over rampen. Hun er formodentlig stadig relativt svag i vælgernes bevidsthed," siger Johannes Andersen.

Han mener, at hendes socialminister-taburat burde sætte hende i stand til at få kravle højere op af listen.

Politisk kommentator på Berlingske Thomas Larsen mener også, at Benedikte Kiær bør være tilfreds med sin 12. plads. Den politiske dagsorden er i mod hende.

"Socialpolitik fylder ikke særlig meget i den offentlige bevidsthed eller i medierne. Tidligere var socialpolitik langt mere synlig og en meget mere afgørende politisk kamp. Det betød, at tidligere socialministre var mere populære, ikke mindst fordi de var i stand til at dele penge ud," siger Thomas Larsen.

Partikollega stadig på 14. plads
Hendes partikollega Charlotte Sahl Madsen, der også blev hentet ind ude fra ved sidste rokade, havde ved sidste måling samme karakter som Benedikte Kiær. Men hun stadig på en delt 14. plads. Thomas Larsen vurderer, at Benedikte Kiær har gjort sig lidt men heldigt bemærket.

"Hun kom til ret uprøvet. Og hun har alligevel på ret kort tid har vist sig som en habil håndværker og en politiker, som nok for mange måske ikke står så tydelig, men alligevel står som en, der er til at regne med og ikke har gjort noget galt endnu," siger Thomas Larsen.

Engell: Bredt forlig gavne Kiær
Politisk kommentator på Ekstra Bladet Hans Engell vurderer, at Benedikte Kiær er på vej fremad hos Konservative. Og det kan vælgerne mærke.

"Med den seneste konservative rokade er hun blevet medlem af regeringens økonomiudvalg. Hun har vist, at hun kan lave et bredt forlig om den almene bolig sektor. Det er tydeligt, at Konservative satser på hende. Sådan noget kan vælgerne fornemme," siger Hans Engell.

Han vurderer også, at Benedikte Kiær er blevet mere synlig. At hun fik et bredt forlig i hus om den almene boligsektor, har også styrket hendes agtelse blandt befolkningen, vurderer han.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Benedikte Kiær

Borgmester (K), Helsingør Kommune, regionsrådsmedlem (K), Region Hovedstaden
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2001)

Hans Engell

Politisk kommentator, fhv. minister, MF og partiformand (K)
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1970)

Thomas Larsen

Politisk kommentator
fellow (Stanford Uni. 2000), journalist (DJH 1988)









0:000:00