Danske Erhvervsskoler: Forældet kritik fra ministeriet

KRITIK: En ny tilsynsrapport fra Undervisningsministeriet kritiserer erhvervsakademiernes organisation. Danske Erhvervsskoler mener, at kritikken er uretfærdig og forældet.
Danske Erhvervsskoler mener, at konklusionerne i en ny rapport fra Undervisningsministeriet ikke kan bruges til noget, fordi man tager udgangspunkt i forældede forhold.
Danske Erhvervsskoler mener, at konklusionerne i en ny rapport fra Undervisningsministeriet ikke kan bruges til noget, fordi man tager udgangspunkt i forældede forhold.Foto: colourbox.com
Kristoffer Hecquet
Danske Erhvervsskoler er kede af en ny tilsynsrapport fra Undervisningsministeriet, der kritiserer erhvervsakademiernes organisation, da de mener, at rapporten tager udgangspunkt i forældede oplysninger. Formand for Danske Erhvervsskoler - Ledere Peter Amstrup forklarer kritikken.

"Rapporten kritiserer erhvervsakademierne og indirekte også de bagvedliggende erhvervsskoler for ikke at have levet op til politikernes intentioner i forhold til de forlig, der blev indgået for efterhånden nogle år siden," siger Peter Amstrup.

Hænger ikke sammen
Peter Amstrup fortæller, at da forliget blev indgået, var loven ret uklar. Den organisationsmodel, som erhvervsakademierne ikke lever op til, var ikke formuleret på samme måde dengang. Man skelnede imellem en classic- og en light-model, som man kunne vælge imellem. I dag ønsker politikerne kun classicmodellen, hvilket også fremgår af rapporten.

"Dengang fik skolerne at vide, at de kunne vælge begge dele, men i dag bebrejdes de for at gøre noget, som de fra starten har fået at vide, at de kunne. Det virker ikke specielt troværdigt," siger Peter Amstrup.

Intet genmæle
Peter Amstrup tror ikke, at der er nogen mulighed for at komme til genmæle i forhold til Undervisningsministeriet.

Vi har ikke lyst til at læse rapporter om, at vi dengang ikke gjorde, hvad politikerne forlanger i dag.

Peter Amstrup
Formand for Danske Erhvervsskoler - Ledere

"Vi kan jo ikke rigtigt gøre noget som helst. Vi kan blot gøre ministeriet den tjeneste at konstatere, at rapporten er lavet. Vi ønsker at formidle, at budskabet er forstået. Vi skal nok arbejde for at efterleve classic-modellen. Vi vil jo gerne arbejde efter, hvad politikerne ønsker, og det er vi vant til, men vi har ikke lyst til at læse rapporter om, at vi dengang ikke gjorde, hvad politikerne forlanger i dag," siger Peter Amstrup.

Vi er nået langt
Kim Simonsen repræsenterer Danske Erhvervsskolers bestyrelse. Han mener ikke, at rapporten har ret i, at man ikke lever op til classic-modellen.

"Det er gået rigtig stærkt det sidste stykke tid, så vi mener, at vi er kommet meget videre, siden rapporten er blevet udfærdiget, og at vi læner os op af politikernes ønsker," fortæller Kim Simonsen og understreger, at rapporten er baseret på tilsyn tilbage fra 2009.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00