Mette Frederiksen holder pressemøde om delvis nedlukning

STRAMNINGER: Mandag klokken 12 er der nyt pressemøde om coronasituationen i Danmark. Statsministeren vil præsentere nye restriktioner. 

Statsministeren holder mandag klokken 12 pressemøde om status på corona. Her vil hun præsentere nye landsdækkende og lokale restriktioner.

Weekendens smittetal lå lørdag på 2.116 nye tilfælde af corona, og det samlede antal smittede ligger på 90.603 danskere og 885 dødsfald i skrivende stund.

Det fik søndag aften Mette Frederiksen til at komme med en appel til danskerne på Facebook, hvor hun igen opfordrede til at begrænse antallet af personer, man omgås med.

Teaser for pressemøde
”Vi bliver nødt til at spørge os selv, ”skal” vi ses, og ikke, hvordan kan vi ses”, lød det blandt andet fra statsministeren, der også slog fast i videoen, at adfærd stadig er helt afgørende. 

Hun løftede sløret for, at der på pressemødet mandag bliver præsenteret ”en geografisk, målrettet og delvis nedlukning”, der gælder København, Odense og Århus samt en række kommuner i hovedstaden og på Sjælland. Men også, at der kommer restriktioner både nationalt og lokalt, der gælder over jul og nytår og resten af vinteren.

I videoen slår Mette Frederiksen også fast, at den danske tilgang til pandemien stadig er den samme.

”Vi skal sætte ind tidligt, så det forhåbentligt kan undgås at lukke endnu hårde ned, hvis det en dag alligevel er for sent”.

Forrige artikel Dagens overblik: Mette Frederiksen annoncerer delvis nedlukning op til jul Dagens overblik: Mette Frederiksen annoncerer delvis nedlukning op til jul Næste artikel To tiltag på finansloven skal skaffe nye ansatte til ældreplejen, og det kan gavne i forhandlinger om OK21 To tiltag på finansloven skal skaffe nye ansatte til ældreplejen, og det kan gavne i forhandlinger om OK21