Kommune overdrager sag om tidligere borgmester til politiet

Fredericia Kommune overdrager en sag om den tidligere borgmester Jacob Bjerregaard til politiet, som skal undersøge hans forhold til fyret kommunaldirektør.

Politiet skal nu undersøge sag om mulig inhabilitet mellem tidligere borgmester i Fredericia Kommune Jacob Bjerregaard (S) og den fyrede kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe.
Politiet skal nu undersøge sag om mulig inhabilitet mellem tidligere borgmester i Fredericia Kommune Jacob Bjerregaard (S) og den fyrede kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe.Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

Der var tale om en ulovlig instruks i sagsbehandlingen, da den tidligere socialdemokratiske borgmester Jacob Bjerregaard i 2016 købte en byggegrund af Fredericia Kommune.

Det konkluderer en advokatundersøgelse fra Horten, som kommunen fredag fremlagde på et pressemøde. 

Sidste år meddelte trak Jacob Bjerregaard (S), at han ville trække sig fra posten som borgmester i Fredericia Kommune, fordi han havde fået nyt job i kommunikationsbureauet Advice. Siden blev han dog kritiseret for at få særbehandling i forbindelse med købet af byggegrunden, hvorefter det nye job blev droppet.

Kommunens økonomiudvalg satte samtidig gang i undersøgelsen om, hvorvidt Jacob Bjerregaard fik adgang til at købe en attraktiv byggegrund foran andre. Og salget af byggegrunden var ikke i overensstemmelse med reglerne i udbudsbekendtgørelsen, viser den nye rapport fra Horten.

Kommunaldirektør fyret
Fredag har et politisk flertal i Fredericia Byråd besluttet at fyre kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe, der siden starten af januar har været hjemsendt.

Advokatundersøgelsen opfordrer nemlig kommunen til at overlevere sagen til politiet, der ifølge Horten bør efterforske, om tidligere borgmester Jacob Bjerregaard og Annemarie Zacho-Broe havde en relation, som de skulle have fortalt byrådet om.

Derfor har politiet nu overtaget undersøgelsen, fortæller nuværende borgmester Steen Wrist på fredagens pressemøde:

”I byrådet har vi kendt til rygterne længe, og jeg fortryder i dag, at jeg ikke tidligere har reageret på rygterne,” siger borgmesteren.

Det kan give problemer med inhabilitet i behandling af sager i kommunen, hvis den tidligere borgmester og den tidligere kommunaldirektør har haft en tæt relation.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jacob Bjerregaard

Særlig rådgiver, skatteminister Jeppe Bruus (S)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2007)

0:000:00